UNTZ: Promovirano 889 diplomanata i 91 magistar

Spread the love
Menprom

Danas je u Univerzitetskoj dvorani „Salih Selesković-Sele“, uz prisustvo njihovih roditelja i prijatelja, promovirano 889 diplomanata prvog ciklusa studija i 91 magistar, što zajedno sa prvom ovogodišnjoj promocijom čini 1520 diplomaca i magistara Univerziteta u Tuzli koji su diplomirali u akademskoj 2017/18. godini. Promocija svih diplomaca se održava devetnaesti put za redom i cilj joj je pokazati jedinstvo i veličinu Univerziteta u Tuzli.

Reha Centar

PROMOVIRANO 889 DIPLOMANATA I 91 MAGISTAR UNIVERZITETA U TUZLI (1)

Prigodnim govorom prisutnim se obratila rektorica Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Nermina Hadžigrahić te između ostalog kazala: „Ponosni smo na naše studente koji su okončali ciklus studija na našem Univerzitetu i nadam se da ih čeka svijetla budućnost. Uvjerena sam da će im znanje i vještine koje su stekli na Univerzitetu u Tuzli pomoći u pronalasku posla. Oni su pokretačka snaga našeg društva i ulažemo puno nade u njih“.

U ime Vlade Tuzlanskog kantona na današnjoj promociji diplomantima i magistrima obratio se ministar obrazovanja i nauke mr.Zlatan Muratović. „Čast mi je biti s ovolikim broj mladih ljudi koji su okončali studij. Ova promocija mi kao čovjeku, roditelju i ministru u Vladi TK daje nadu i optimizam da naše zemlja zaista ima budućnost. Ja to istinski osjećam kada pogledam vas, jer ćete vi nas naslijediti na našim radnim mjestima i u društvenim aktivnostima“, kazao je ministar Muratović.

PROMOVIRANO 889 DIPLOMANATA I 91 MAGISTAR UNIVERZITETA U TUZLI (2)

Tokom Promocije diplomci Medicinskog i Farmaceutskog fakulteta položili su Hipokratovu zakletvu, dok su diplomci Filozofskog, Prirodno-matematičkog i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport položili svečanu izjavu.

Ove godine promocija je završena čestitkama koje je diplomcima uputila Rektorica Hadžigrahić te veličanstvenim i tradicionalnim bacanjem kapa u zrak.

aktuelno.ba / UNTZ

Komentari

Komentara