UN: 2,2 miliona jemenske djece teško pothranjena

Spread the love
Rental Travel

Agencija za djecu pri Organizaciji Ujedinjenih nacija je u izvještaju, ukazavši na teško stanje stanovnika Jemena kao rezultat napada Saudijske Arabije, informirala o teškoj pothranjenosti više od dva miliona djece u toj zemlji.

Reha Centar

Prema izvještaju agencije France Press,  Agencija za djecu Ujedinjenih nacija (UNICEF) je u svom izvještaju objavila da blizu dva miliona i 200 hiljada jemenske djece u stvarnom smislu riječi pati od pothranjenosti te su žrtve uništenog jemenskog zdravstvenog sistema.

Prema ovom izvještaju, 426 hiljada jemenske djece su zbog izrazite pothranjenosti u kritičnom stanju, a među različitim područjima Jemena, pokrajina Sade  s tog aspekta je u najtežem stanju.

U vezi s tim, aktuelni direktor UNICEF-a je izjavio da je pothranjenost u Jemenu u najvećoj mogućoj mjeri i u stanju porasta.

Saudijska Arabija je, formirajući koaliciju pod izgovorom vraćanja jemenske vlade u ostavci na vlast, započela napade na tu zemlju, i uz nevjericu zemalja zagovornica ljudskih prava, nije poduzela ništa kako bi zaustavila te napade, te je uspjela da, podmićujući u velikim ciframa, bude pošteđena osude međunarodnih organizacija.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara