Umjesto učenika u školu u Gornjoj Tuzli došli roditelji

Spread the love
Rental Travel

“Ne želimo političke škole već škole koje će našoj djeci donijeti kvalitet u obrazovanju. U ovu našu školu politika je debelo umiješala prste i mi ne želimo slati djecu u takvu školu”, izjavila je za naš portal Maja Kadribašić, potpredsjednica Vijeća roditelja JU OŠ Gornja Tuzla.

Reha Centar

Koliko smo uspjeli saznati problem je nastao kada nije ispoštovana volja roditelja i njihovi prijedlozi za Školski odbor, koji je nakon toga smijenio starog i imenovao novu direktoricu škole.

Peticiju protiv ovakvog nametanja i izbora direktora i školskog odbora prema riječima Nermina Kušljugića, jednog od roditelja, potpisalo je 180 roditelja od njih ukupno 200.

MAJA KADRIBAŠIĆ

RODITELJI

“Nemam ništa lično protiv nove direktorice, stari direktor nam je bio dobar, ali je smijenjen, ali protiv načina na koji se sve to uradilo sam protiv i ovo je blago rečeno katastrofa u obrazovanju”- izjavio je Nermin Kušljugić dodajući da svoje dijete neće slati u školu dok im se ne obrati neko iz nadležnog ministarstva, koje su kako kaže redovno kao Vijeće roditelja upozoravali na ove neželjene pojave i nezadovoljstvo roditelja.

PETICIJA

Ono što smo još uspjeli saznati je da će se tokom dana roditeljima ipak obratiti čelni ljudi ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlade Tuzlanskog kantona koji će valjda dati neka konkretnija pojašnjenja, riješiti ovaj problem i u školske klupe vratiti učenike kojih danas u ovoj školi ima jako malo ili nimalo.

RODITELJI

Može li razum i interes školovanja djece pobijediti politiku ostaje da vidimo ?!

Evo šta stoji u jednom od dopisa upućenog Ministarstvu obrazovanja nauke kulture i sporta Vlade Tuzlanskog kantona od strane Vijeća roditelja JU OŠ Gornja Tuzla.

VIJEĆE RODITELJA


R.T. – aktuelno.ba

Komentari

Komentara