Umjesto prvomajske čestitke

Spread the love
Rental Travel

Kantonalni odbor Saveza za bolju budućnost BiH TK ne želi vam uputiti prvomajske čestitke okićene naučnofantastičnim frazama, kojima vas ovih dana zasipaju dosadašnji vlastodršci. Umjesto toga, pozivamo  sve  građane, i one malobrojne koji imaju sreću da još nisu ostali bez posla, a i one koji su to već doživjeli, da se 1. maja zapitaju ko je odgovoran za teško ekonomsko stanje u kojem se  nalazimo?!

Reha Centar

Najveću cijenu katastrofalno lošeg rada aktuelnih vlasti platili su i plaćaju radnici koji su ostali i svakodnevno ostaju bez posla i radnih mjesta, bez plaća te radničkih i drugih socijalnih prava.

Prvi maj, oduvijek je bio upravo simbol borbe za radnička prava i izraz radničke solidarnosti. Nažalost, ove će godine mnogi radnici i građani najveći radnički praznik dočekati bez posla i u teškoj materijalnoj situaciji.

Upravo zato, Savez za bolju budućnost Tuzlanskog kantona umjesto prvomajske čestitke, poziva predstavnike vlasti da prekinu neodgovoran odnos prema svojim obavezama kako bi se negativne posljedice dosadašnje vladavine bar ublažile.

Savez za bolju budućnost i ovaj put potvrđuje svoje neupitno opredjeljenje da će svakodnevno biti uz narod, neumorno i predano raditi kako bismo promijenili teško ekonomsko stanje i osigurali bolju budućnost za sve građane.

PRESS SLUŽBA KO SBB BIH TK

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara