Umihanić smijenio direktora koji je vratio u život JP Aerodrom Tuzla

Spread the love
Menprom

Na danas održanoj press konferenciji KV SBiH TK, predstavnicima medija se obratio smijenjeni direktor JP Međunarodni aerodrom Tuzla, Esed Mujačić. Ovih dana svjedoci smo egzekucije koju sprovodi tzv. „ekspertna“ vlada tuzlanskog kantona prema kadrovima SBiH u institucijama tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Premijer Vlade TK, u ulozi „lažnog Cara,Šćepana malog“, je glavni podstrekač i koordinator ovih procesa koji poprimaju inkvizitorski karakter. Uvjereni smo da ovo što sada čine predstavnici vlasti u TK, čija su personifikacija SDA i SDP, neće im služiti na čast, niti će biti duga vijeka.

ESED MUJAČIĆ

Esed Mujačić iz Gračanice diplomirani je saobraćajni inženjer i prvi je sijenjeni direktor JP MAT-a. Na poziciju direktora nije došao smjeniom predhodnog direktora nego nakon isteka nekog od njegovih mandata.Dosao je po konkursu u redovnoj proceduri u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima. Prva izjava nakon imenovanja bila je „da smo najperspektivnija zračna luka u to doba“ je dočekana sa podsmijehom onih koji su ga danas smijenili. Danas kad su uspjeli da obezbijede da sa aerodroma u Tuzli lete putnici iz svih dijelova BiH kao i susjednih zemalja, kad su povećali broj destinacija na koje letimo, kad su bili sigurni u preko stotinu hiljada putnika u 2014.godini i kad su profesionizirali pružanjue aerodromskih usluga čime su opredijelili komjpaniju WIZZ AIR da u narednom periodu razmatra mogućnost proglašenja MAT-a baznim aerodromom, što bi imalo za cilj stalno stacioniranje određenog broja aviona, e tad nastaje problem.

ESED MUJAČIĆ

 

Naime postao je problem onima koji iz usko ličnih interesa žele da vrate aerodrom na nivo koji je  bio prije doslaska Eseda Mujačića. Kako takav antibosanski scenarij nisu mogli realizovati sa njim, onda su se opredijelili da ga smijene i da na njegovo mjesto postave ljude koji će im pomoći u tim namjerama. Sva na aerodromu je funkcionisalo do posjete daleko čuvenog ministra prometa komunikacija Federacije BiH Enevra Bijedića, ministra trgovine, saobraćaja i turizma TK-a Mustafe Isabegovića i „eksperta“Premijera Tuzlanskog kantona Bahrije Umihanića. Sastanak je održan sa menadžerima mađarske kompanije „Wizz Air“  Jozsefom Ujhelyijem i Janosom Baritsom. Na sastanku se razgovaralo o održivosti i razvoju MAT-a. Mogućnost proglašenja aerodroma Tuzla baznim aerodoromom i razvoj cargo saobraćaja pored ovih linija koje uspješno funkcionišu stvorilo bi ovom aerodromu stalnu sigurnost, a samim tim nesigurnost usko ličnih interesa gore navedene ekipe zbog ugrožavanja cestovnog saobraćaja i drugih avio kompanija. Taj razlog je presudan da g.Esed Mujačić postane meta po hitnom postupku, a rezultat je njegova smjena. Kao ratni komandant i patriota ne bi se osvrno niti bi bio problem da je cilj da ovaj aerodrom nastavi uspješno poslovanje i na ovaj način se razvija. Znajući gore navednu ekipu  jasno je da sve što su uzeli u svoje ruke je prešlo u potpunosti u njihove ruke ili su uništili. Intenzitet smjene g.Eseda Mujačića je bio takav kao da bi ostankom na mjestu direktora aerodrom tonuo kako je tonula direkcija  za izgradnju Tuzla ili Konjuh Živinice  institucije koje su vodili gore pomenuti eksperti.

„Meni  kao ponosnom i obrazovanom čovjeku, ratnom komandantu, patrioti, i muslimanu nije svejedno da me smjenjuju na ovakav način  na vanrednoj sjednici u mjesecu ramazanu i u svetoj noći Lejletul kadra, a pogotov kada je egzekutor Milenko Tadić, a da pri tom nema nikakvog valjanog obrazloženja. Da bi me smjenili, četiri puta su mijenjali privremeni upravni odbor dok nisu našli nekog koga ne zanima da li se radi o nezakonitoj  smjeni i da li su rezultati rada dobri ili loši.

Na moj mjesto dolazi čovjek za kojeg se vodi istraga za međunarodni organizovani šverc oružjem, čovjek koji je  imao aviokompaniju i koju je uništio.a za izvršnog direktora se imenuje bivši  direktor koji je Tuzlanski kanton koštao oko 600 000 KM u periodu kad aerodrom nije radio. Ako je cilj da aerodrom ne radi mislim da su uspjeli sa prvim koracima. Što s mene tiče, ja vjerujem u BiH i njene institucije i vjerujem da ću ja u pravnom postupku vratiti svoje dostojanstvo i ponos koje su mi ugrozili gore pomenuti „eksperti“ kojima ću ja podnijeti krivične prijave za nanesenu bol, nezakoniti rad i prekoračenje ovlaštenja.

Pozivam sve one koji su koristili usluge MAT-a ako su bili zadovolji uslogom da me podrže a pozivam i građane BiH da se suprotstave ovom nasilju koje provode samozvani „eksperti“jer danas sam ja a sutra neko drugi“.

Press služba KV SBiH TK

aktuelno.ba

 

 

 

Komentari

Komentara