Uljepšajmo dan njuškicama u Tuzlanskom azilu

Spread the love
Rental Travel

I ove godine, kao i prošle, u mjesecu kada svi pokušavamo tekuću godinu zaključiti nečim lijepim, Udruženje za zaštitu životinja „Nirina“ se odlučilo takvo nešto priuštiti njuškicama u Tuzlanskom azilu.

Reha Centar

cuke

Ova posjeta koju organizuje udruženje „Nirna“ već postaje tradicija, te kao i svake godine apelujemo na vašu pomoć kako bi uveličali ovaj dan.

Radimo naporno na udomljenu pasa , ali potrebno je nešto učiniti i za pse koji ostaju u blatu zarobljeni iza rešetaka. Njima fali pažnje, fali im da ih neko primjeti i da postanu konačno nečiji. Raduju se sitnicama pa vas molimo da im ovaj dan u godini učinimo koliko je moguće ljepšim.

azil18_800x532

U posljednje 4 godine, koliko Udruženje za zaštitu životinja „Nirina“ vodi ovaj azil, udomilo se preko 700 pasa, i misija djevojaka iz „Nirine“ nije završena. Iako se svaki dan na novo susreću sa novim demonima i brobama sa vjetrenjačama, one svakodnevno rade na tome da usreće pse koji su napušteni. Često nije lako i na granici su sredstava i snage ali mora da ide dalje zbog ovih duša koje to zaslužuju. Radi se na smanjenju populacije tako da se uvijek pravi mjesto za nove pse sa ulice. U ovoj godini mjesečno se primalo 25 pasa sa ulica našeg grada.

azil-18-12_800x532

Azil trenutno broji 655 pasa, ali ne toliko ruku koje će ih pomilovati, koje će im dati slatkiš.

Zato vas molimo, da se odazovete i ovoj akciji.

Usrećimo ih barem te nedjelje. Dobrodošli su svi, mali i veliki, znani i neznani. Dođite u nedjelju, 18.12. u 11 sati, u tuzlanski azil na Paša bunaru, ponesite sa sobom puno ljubavi i pružite je barem jednom psu.

Ukoliko se neko odluči ponijeti poklon psima u azilu, bićemo mu zahvalni. Hrana je uvijek potrebna,a posebno zimi je manjka. Psi u azilu ne biraju hranu, prihvataju sve od krekera, starog hljeba, konzerve, makarone, riže pa i „ručak od jučer“.

Radu azila je potrebno toliko toga što vama možda u domaćinstvu smeta ili kupi prašinu.

Razni deterdženti, spužve i krpe, zdjelice za hranu, stare deke…prihvatamo sve i radujemo se sitnicama.

15492309_10210106791079293_8374087454866568511_n_800x532

Mi vam se unaprijed zahvaljujemo na podršci i nadamo se da čete i ove godine doći u velikom broju. Mi vam obećajemo emotivno druženje i pregršt umiljatih repića koji vas željno očekuju.

Paša bunar, 18.12.2016., u nedjelju, u 11 sati. Dobrodošli!

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara