Ulična akcija Revolta i Tvoj glas je bitan

Menprom

Omladinski pokret „Revolt” u saradnji sa inicijativom mladih Bosne i Hercegovine Tvoj glas je bitan organizira uličnu akciju i performans danas, 14.11.2020. na Trgu Slobode i to sa početkom 5 do 12 sati. Ulična akcija ima za cilj razgovarati s mladima o važnosti izlaska na izbore, i osvijestiti bitnost njihovog GLASA na lokalnim izborima 2020. godine.

Reha Centar

Prema podacima za 2019.godinu, lokalne vlasti u BiH su mjereći principe transparentnosti rada, pristupačnosti, integriteta i učinkovitosti ispunile svega 34% standarda otvorenosti u svome radu.

Omladinski pokret Revolt i Tvoj glas je bitan naglašava da ne zaboravimo da ljudi koje biramo nisu tu u službi svojih interesa već u službi svih nas i imamo pravo da ih pozivamo na odgovornost ukoliko svoju dužnost ne obavljaju profesionalno. Na koncu, oni su plaćeni našim novcem i treba da rade za dobro svih nas zbog toga je neophodno dobro birati jer jedan dan vrijedi četiri godine!

Na Lokalnim izborima 2016. godine biračko tijelo starosti ispod 30 godina je činilo samo 18,34% od ukupnog biračkog tijela 2016. godine, dok je 81,66% biračkog tijela starosti 30 i više godina.

Budimo glas razuma!

U solidarnosti,

Omaldinski pokret Revolt

Komentari

Komentara