Ulična akcija povodom Međunarodnog dana djeteta

Rental Travel

Udruženje „Zemlja djece“ Tuzla, odnosno dječija grupa „Telex“ koja djeluje u sklopu aktivnosti mreže NVO „Snažniji glas za djecu“ organizovaće uličnu akciju  povodom Međunarodnog dana djeteta kojom se želi skrenuti pažnja na djecu i dječija prava.

Reha Centar

Ove godine tema obilježavanja glasi „Život nije crtani film, pomozimo djeci da ispišu sretan kraj svoje bajke“, a uličnu akciju sprovodimo kako bi dodatno podstakli lokalnu zajednicu da obrati veću pažnju na djecu.

U sklopu akcije pripremili smo podjelu promotivnog materijala, kao i prigodne poklone za prolaznike. Želimo da druženjem sa našim sugrađanima razgovaramo o problemima djece, kao i da pozovemo odrasle da vode više računa o djeci, što im je i dužnost i obaveza.

Akcija simultano počinje u svim većim gradovima u Bosni i Hercegovini u isto vrijeme čitanjem dječije poruke odraslima nastale na dječijim susretima u Sarajevu ove godine. Pored našeg Udruženja, naši partneri iz pomenute mreže organizacija „Sretni Romi“ iz Tuzle svoje aktivnosti organizuje ispred Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, a predviđeno je druženje mališana iz ove ustanove sa djecom koja pohađaju aktivnosti Udruženja „Sretni Romi“.

Sve aktivnosti koje sprovodi Udruženje „Zemlja djece“ Tuzla biće održane na šetalištu Korzo (kod Kapije) u periodu od 12:00h- 13:30h.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara