Udruženje Pomozi.ba za 24 sata skupilo 500.000 za pomoć Turskoj i Siriji

Spread the love
Menprom

Za 24 sata, od kad je organizacija Pomozi.ba pokrenula apel za pomoć Turskoj i Siriji, skupila je oko 500.000 KM.

Reha Centar

– Naši građani su, samo humanitarni telefonski broj 17006, pozvali više od 100.000 puta u posljednja 24 sata i na taj način donirali više od 200.000 KM. Osim brojnih pristiglih uplata, na naše račune i putem telefonskog broja, imamo najavljene i  donacije naših stalnih donatora i kompanija sa kojim ukupna vrijednost naše pomoći za Tursku i Siriju iznosi oko 500.000 KM – naveli su iz Pomozi.ba.

Dodali su da će pojedine bh. firme, osim novčanih donacija, svoju pomoć isporučiti i u vidu prehrambenih i drugih proizvoda.

-Iako uvijek računamo na značajnu podršku naših građana ipak nismo vjerovali da ćemo dobiti ovoliki odziv za navedenu akciju. Od srca zahvaljujemo svim dobrim ljudima, koji su pokazali empatiju u ovim teškim trenucima za narode Turske i Sirije – istakli su iz organizacije.

Akcija pomoći za Tursku i Siriju je i dalje otvorena, a možete je podržati pozivom na telefonski broj 17006 kojim donirate 2 KM, te donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, paypala i računa otvorenih u bankama za uplate iz BiH i inozemstva.

Izvor: Fena

Komentari

Komentara