Učenici srednjih škola organizuju dane nacionalnih kuhinja u Tuzli

Spread the love
Menprom

Učenici srednjih škola sa područja Tuzle pokrenuli su projekat pod nazivom “Dani nacionalnih kuhinja u Tuzli” koji je danas predstavljen gradonačelniku Tuzle, dr.sc. Zijadu Lugaviću u Gradskoj upravi.

Reha Centar

Projekt, koji ima humanitarni karakter, predviđa organizaciju manifestacije na Trgu slobode s ciljem promovisanja nacionalnih kuhinja i prikupljanja sredstava za humanitarnu organizaciju “Merhamet” u Tuzli.

Gradonačelnik Lugavić je iskazao svoju podršku zaista vrijednoj inicijativi te je predložio uključivanje i udruženja nacionalnih manjina sa područja Tuzle u organizaciju događaja.

Učenici su kroz ovaj projekat pokazali visok nivo društvene odgovornosti jer potiču solidarnost i pomoć onima kojima je to najpotrebnije, s obzirom da prikupljena sredstva na manifestaciji žele donirati humanitarnoj organizaciji Merhamet. Tim učenika koji je prisustvovao sastanku je iz različitih srednjih škola na području Tuzle, kao što su Gimnazija “Meša Selimović”, Katolički školski centar, Građevinsko-geodetska škola te Savremeno-umjetnička škola, a predvodila ih je profesorica JU Turističko-ugostiteljske škole, Selma Tihić.

Planirano je da se Dani nacionalnih kuhinja održe u okviru manifestacije “Proljeće u Tuzli”, koju organizuje Turistička zajednica grada Tuzle. Bitno je napomenuti da je projekt finansijski podržala i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država.

aktuelno.ba /Grad Tuzla

Komentari

Komentara