Učenici i profesori Hemijske škole slavili znanja i umijeća

Spread the love
Menprom

Dan škole, dan kada učenici slave uspjehe, rezultate, saradnički odnos, kad se s ponosom osvrću nazad i, s nadom i vjerom u sebe, gledaju naprijed, je dan kada se s entuzijazmom i velikim planovima dočekuje svaka slijedeća školska godina.

Reha Centar

Hemijska škola Tuzla je osnovana, sada već daleke, 1946. godine i danas, 31.marta, obilježava svoj Dan. Veliki su uspjesi ove škole, izuzetno zapaženi rezultati, zanimanja vrijedna pažnje i ona koja obećavaju prosperitet u društvu. Malo je škola koje se mogu pohvaliti ovako atraktivnim zanimanjima kao što su biohemičari, farmaceuti, mikrobiolozi, grafički tehničari – web-dizajneri.

o nama

 

Sve zanimanja su ona za kojim je tržište rada iskazalo potrebu, zanimanja koja omogućavaju i samozapošljavanje. Bogate i dobro opremljene laboratorije omogućavaju sticanje praktičnih znanja.

Učenici ove škole već su osposobljeni za samostalnu proizvodnju krema i ulja na bazi bilja, proizvodnju ljekovitih čajeva i preparata, a web-dizajneri već mogu dizajnirati pakovanja raznih proizvoda, dizajnirati webstranice i ponuditi grafička rješenja za mnoge proizvode i potrebe svih grana privrede i oblasti ljudskog djelovanja.

sll

Osim energije koju ulažu u osposobljavanje kadrova, ne zaostaju ni sa povezivanjem sa privrednim subjektima, učešćem u raznim projektima, ali i javnoj i kulturnoj djelatnosti škole.

Danas u svečanom programu, gosti su imali priliku da uživaju u pjesmi, folklornoj igri, glumi, vokalnim izvedbama, recitalima, latinoameričkim plesovima i svemu onome što su brojne sekcije priredile za ovaj dan.

Komentari

Komentara