U Živinicama dva budžeta za 2014. godinu !!!

Menprom

      Na danas održanoj press konferenciji Kantonalnog odbora SBB BiH Tuzla, novinarima se obratio predsjednik Općinskog odbora SBB BIH Živinice, Mehmed Alispahić koji je upozoravao  na bahato i neodgovorno ponašanje političkih stranaka koje godinama Živinice vode u propast.

Reha Centar

       Svaka odluka SDP-ovog načelnika Hasana Muratovića, ali i raznih većina u Općinskom vijeću Živinice uglavnom vodi ka rasipanju novca osiromašenih stanovnika naše općine. Vijećnici Saveza za bolju budućnost u Općinskom vijeću Živinice kontinuirano pokušavaju spasiti ono što se spasiti može, ali je situacija iz dana u dan sve teža dok su posljednje aktivnosti koje su usmjerene na zloupotrebu budžetskih sredstava ozbiljan alarm da Živinice idu ka propasti. SDP-ov načelnik s jedne i većina SDA, A-SDA i NSRZB s druge strane, na sve načine pokušavaju usvojiti budžet kojim će budžetska sredstva usmjeriti za svoje predizborne kampanje.

SBB Živinice upozorava na novonastalu situaciju koja je rezultirala činjenicom da danas Živinice imaju dva budžeta – jedan načelnikov, a drugi budžet većine u Općinskom vijeću.

SBB  ŽIVINICE

      Pravni apsurd i konfuzija vezano za usvajanje budžeta općine, počeli su na sjednici Općinskog vijeća od 31.03.2014., a to pitanje je završeno tek 21.04.2014. godine. Umjesto razmišljanja o boljoj budućnosti svih građana Živinica tako što će biti usvojen budžet koji će Živinice povesti naprijed, rasprava se svodila na međusobne optužbe SDP-ovog načelnika i aktuelne većine u Općinskom vijeću. Na sjednici od 21.04., načelnik općine je proglasio budžet, a u nastavku sjednice Općinsko vijeće usvaja potpuno drugi budžet općine Živinice. Na taj način općina Živinice dobija dva budžeta što je nezapamćeno u BiH, pa i šire.

SBB TK

     „Ovo je posljedica bahatosti, isključivosti i neodgovornosti ljudi koji su već dugo na živiničkoj političkoj sceni. U OV Živinice se ne traži kompromis nego se na sve načine ide putem sukoba i konfrontacija“ rekao je Mehmed Alispahić, koji je i vijećnik SBB BIH u općini Živinice.

    Jasmin Rahimić, član Općinskog odbora Živinice i Kantonlanog izvršnog odbora SBB BIH TK  istakao  je da je rad Općinskog vijeća Živinice apsolutno bez kontinuiteta. Od konstituiranja, prije godinu i 6 mjeseci osnovne aktivnosti su usmjerene ka imenovanjima i smjenama, tako da je Općinsko vijeće u ovom kratkom periodu imalo četiri predsjedavajuća. Cijelo vrijeme mandata samo se radi na prekomponiranju većina. Glavni uzrok tome su imenovanja upravnih odbora Javnih Preduzeća i Ustanova, što SBB oštro osuđuje. Savez za bolju budućnost pokušava izvući Živinice iz kandži politike koja se kroji izvan institucija sistema, po kafanama i na privatnim sijelima. Savez za bolju budućnost je državotvorna politička organizacija koja nastoji ojačati sve institucije sistema, te oštro osuđuje ponašanje neodgovornih pripadnika političkih stranaka u vlasti, te ih ovim putem još jednom pozivamo da prestanu sa pljačkom siromašnog naroda i pridruže nam se u jačanju institucija koje će osigurati bolji život stanovnika općine Živinice.

PRESS KANTONALNOG ODBORA SBB BIH TK

Komentari

Komentara