U Vozući humanitarni koncert za Armina Kadrića

Spread the love
Rental Travel

Na Poligonu malih sportova u Vozući, u petak 22. jula bit će organizovan humanitarni koncert za dvadesetčetverogodišnjeg Armina Kadrića. Organizatori ovog događaja su Malonogometni klub Vozuća, te vozućka omladina uz podršku lokalne zajednice.

Reha Centar

Cilj je na ovaj način pomoći sugrađaninu koji ima oboljenje očiju i kome su hitno potrebni operativni zahvati kako bi se zaustavilo njegovo potpuno oslijepljenje.

Zahvaljujući prvom operativnom zahvatu u specijalnoj bolnici ”Sveti vid” u Beogradu stanje je za sad stabilno. No, potrebno je uraditi još dvije operacije, za što su potrebna novčana sredstva veća od pet hiljada maraka. Ukoliko ubrzo ne budu izvršeni ovi operativni zahvati, Armin bi mogao imati teže posljedice.

Stoga mladi sugrađani pokušavaju na ovaj način pomoći Arminu i njegovoj porodici. Na manifestaciji će učestvovati vozućki vokalni solisti i grupe/bendovi na čelu sa mladim Mersedom Herićem. Ulaz se neće naplaćivati, nego će prisutni imati priliku svoje priloge ostaviti u kutiju predviđenu za te namjene. Početak humanitarnog koncerta je planiran za 19 sati, a organizatori se nadaju da će građani prepoznati značaj ovog događaja i pomoći sugrađaninu.

U akciju se već uključilo i Humanitarno udruženje ”DHD”. Oni koji žele pomoći Arminu Kadriću to mogu učiniti i lično na adresi Stog/Hadžići bb – 72227 Vozuća, a informacije mogu dobiti i pozivom na broj +38761 842 913.

Bankovni računa Armina Kadrića

Uplate iz inostranstva:

Beneficiary Bank: Raiffeisen bank dd Bosna i Hercegovina
Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH
IBAN CODE: BA391613000069615694
SWIFT CODE: RZBABA2S
Uplate unutar BiH:
Transakcijski račun: 1613000069615694

aktuelno.ba

Komentari

Komentara