U većem dijelu zemlje otežan saobraćaj zbog snijega

U većem dijelu zemlje saobraća e se otežano i usporeno zbog snijega, a na dionicama u Hercegovini kolnici su mokri i klizavi.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionicama cesta gdje su radovi saobraća se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja. Zbog klizišta na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad – Tarčin (lokacija Ban Brdo) promet je u dužini od 1 km preusmjeren u preticajnu traku.

Zbog odrona na dionici M-14.2 Drvar – Resanovci promet se odvija usporeno, jednim saobraćajnom trakom naizmjenično. Zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi, usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (Gornji Šeher).

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

– M-14.1 Odžak – Vukosavlje.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji na:

– M-14.1 Brod – Odžak, Brčko – Bijeljina (naselje Gredice),

– M-19.3 Rogatica – Ustiprača (u mjestu Dub).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je saobraćaj od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, te od raskrižja ulica maršala Tita i braće Brkića do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, a na GP Izačić i Velika Kladuša na snazi je zabrana za teretna vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Komentara