U Tuzli se održava Deveti simpozij Plućne bolesti

Spread the love
Menprom

U prisustvu velikog broja zvanica u Hotelu Salis u Tuzli započeo je sa radom Deveti simpozij plućnih bolesti sa međunarodnim učešćem.

Reha Centar

Prema programu simpozija planirano je da se prezentira 28 stručnih radova u četiri sesije, a do sada je zabilježeno preko 200 registrovanih učesnika.

Ovogodišnji cilj Simpozija je prezentacija novih saznanja i iskustava, ali i novih smjernica u liječenju iz oblasti pulmologije.

Eminentni stručnjaci iz BiH, Hrvatske, Makedonije i Slovenije govorit će o malignim bolestima respiratornog sistema, virusnim i alergijskim bolestima respiratornog sistema, ali i hroničnoj opstruktivnoj bolesti pluća.

Tokom ceremonije otvaranja načelnik Klinike za plućne bolesti, dr. med. Dženan Halilović je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka stručne edukacije koja je zbog pojave pandemije COVID-a bila obustavljena. Istakao je da su organizatori simpozija izabrali raznovrsne i aktuelne teme koje će prezentovati eminentni stručnjaci iz oblasti pulmologije u cilju naprednijeg i efikasnijeg stručnog rada zdravstvenog kadra koji se bavi ovom granom medicine.

Prisutne su pozdravili i ministrica zdravstva TK, dr. Duška Bećirević i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. Denijal Tulumović.

Direktor Tulumović je pozdravio prisutne, zahvalio se organizatorima na organizaciji ovog za stručnu javnost izuzetno značajnog skupa, te učesnicima poželio uspješan rad, korisne i zanimljive diskusije i u konačnici donošenje zaključaka koji će pomoći daljem razvoju pulmološke oblasti.

Deveti simpozij plućnih bolesti sa međunarodnim učešćem zvanično otvorenim je proglasio predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović.

aktuelno.ba / UKC Tuzla

Komentari

Komentara