U Tuzli obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine 25 novembar

Spread the love
Rental Travel

U povodu obilježavanja Dana državnosti 25. novembra i 75 godina od održavanja prvog zasjedanja ZAVNOBIH-a, danas, 23. novembra, u organizaciji Grada Tuzle, Udruženja antifašistista i boraca Narodnooslobodilačkog rata grada Tuzle i Saveza antifašistista i boraca Narodnooslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona, upriličeno je odavanje poštovanja i polaganje vijenaca na spomen obilježjima Slana banja.

Reha Centar

Nakon ceremonije na spomen obilježjima, u dvorani Kaleidoskop, održana je Svečana akademija. Prisutnima su obratili predsjedavajući Gradskog vijeća Aleksandar Vujadinović, predsjednik Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata TK Zlatko Dukić i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Priznanje Tuzlanska plaketa u povodu obilježavanja 25. novembra–Dana državnosti Bosne i Hercegovine dodijeljeno je Izdavačkoj kući “Bosanska riječ” d.o.o Tuzla, za poseban doprinos u razvoju bosanskohercegovačke izdavačke djelatnosti te promicanju i njegovanju bosanskohercegovačkog jezika.

U povodu obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Gradsko vijeće Tuzle je, na sjednici održanoj  dana 30.10.2018. godine, donijelo Odluku o dodjeli Javnih priznanja u 2018. godini. Priznanje Tuzlanska plaketa dodijeljeno je Izdavačkoj kući “Bosanska riječ” d.o.o Tuzla, za poseban doprinos u razvoju bosanskohercegovačke izdavačke djelatnosti te promicanju i njegovanju bosanskohercegovačkog jezika, a priznanje Tuzlanska lenta dodijeljeno je Amaru Kavgiću, za nesebičan rad i doprinos u razvoju lokalne zajednice u svim oblastima, a posebno u sferi zaštite životne sredine i okoliša. Uručenje priznanja upriličeno je na današnjoj svečanoj akademiji, a u  ime dobitnika priznanja, prisutnima se obratio Zejćir Hasić, predstavnik Izdavačke kuće “Bosanska riječ”.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su dramski umjetnik Irfan Kasumović i violinistica Jasmina Šehanović, te ansambl Iskre, koji je nastupio pod dirigentskom palicom prof. Damira Beganovića i uz klavirsku pratnju prof. Jasenka Džambića.

Večeras u 18:00 sati, u dvorani Kaleidoskop, biti će upriličena promocija knjige Meše Bajrića „Tuzla i regija u odbrani Bosne i Hercegovine 1992-1995. godine“.

Komentari

Komentara