U Tuzli obilježen 27. juli – Dan ustanka

Rental Travel

Polaganjem vijenaca i odavanjem počasti, danas je na spomen kompleksu Slana Banja u Tuzli, obilježen 27. juli, Dan ustanka naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine i 78. godišnjica od historijskog datuma, kada je 1941. godine počeo ustanak protiv fašizma. Podsjećanju na značajan datum prisustvovali su mnogobrojni antifašisti, borci, predstavnici Gradske uprave Tuzla, članovi boračkih organizacija, te mnogobrojni građani Tuzle koji na ovaj način žele ukazati na značaj njegovanja antifašističkih tekovina, te poslati poruku da se fašizam nikada i nikome ne smije ponoviti.

Reha Centar

“Njegovanje vrijednosti antifašizma je uslov našeg opstanka i njegovanjem vrijednosti antifašizma mi branimo i prava i slobode svih jednako i branimo suverenitet Bosne i Hercegovine, jer BiH je ZAVNOBIH-omi AVNOJ-em u antifašističkoj borbi ponovo rođena. Čuvamo i AVNOJ-evske granice, temelje ljudskih prava, čuvamo jednakost, bratstvo među ljudima, jer sve su to ideje od kojih boljih, iz aspekta čuvanja civilizacijskih vrijednosti još uvijek nema”, istakao je gradonačelnik Imamović i čestitao svima 27. juli -Dan ustanka naroda i narodnosti BiH.

Svečano obilježavanje 27. jula, organizovali su Savez udruženja antifašista i boraca NOR-a grada Tuzle i Savez udruženja antifašista i boraca NOR-a TK, uz podršku Grada Tuzle.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara