U Tuzli na svečan način obilježena 23. godišnjica Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Rental Travel

Petnaestog aprila 1992. godine, stvorena je Armija Republike Bosne i Hercegovine. a njeno stvaranje jedan je od najkrupnijih elemenata u cijeloj historiji Republike BiH. Da Armija BiH nije stvorena sa sigurnošću možemo reći da danas ne bi postojala ni Bosna i Hercegovina, istaknuto je od većine prisutnih boraca na današnjoj ceremoniji.

Reha Centar

ARMIJA BIH

Armija Republike BiH priča je o znanim i neznanim junacima, o hiljadama heroja širom Bosne i Hercegovine, o našim šehidima, palim borcima, o našim invalidima, i svima onima koji su utkali dio sebe u opstanak i naše pravo da živimo u našoj nam jedinoj domovini Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Saveza demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona je na ceremoniji obilježavanja 23. godišnjice istakao da očekuje da će nadležne institucije Bosne i Hercegovine učiniti dodatne napore kako bi status demobilisanih boraca imao zadovoljavajući nivo.

NIAZ HODŽIĆ

Niaz Hodžić – predsjednik ODB-a TK

Nastanak Armije Bosne i Hercegovine, i odbrana Bosne i Hercegovine od strane srpsko-crnogorskog agresora je priča koja se mora pričati svaki dan i na svakom mjestu a ne samo na godišnjicu, jer to je priča koja živi sa nama i koja je dio nas. To je priča koja treba da bude znana svim našim potomcima i koja treba biti prenosena s koljena na koljeno.

ARMIJA BIH ARMIJA BIH

Sjećajući se 15. aprila 1992. godine sjećamo se historijskih odluka i odajemo zahvalnost svim bosanskohercegovačkim patriotama koji su odbranili BiH. Bilo je to teško, dramatično i izazovno vrijeme, vrijeme velikih iskušenja ali i vrijeme časne borbe za odbranu najviših ljudskih i civilizacijskih vrijednosti. Stoji između ostalog i u čestitci premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića.

U povodu obilježavanja 23. godišnjice, brojne delegacije iz TK i predstavnici vlasti, danas su položili cvijeće na spomen obilježja na Slanoj Banji., a održana je i Svečana akademija u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara