U toku završni radovi na sjevernoj tribini stadiona Tušanj

Menprom

Izgradnja gradskog stadiona Tušanj čija rekonstrukcija je počela još u ljeto 2009. godine još uvijek traje. U toku su završni radovi na sjevernoj tribini sa kojom bi stadion Tušanj proširio svoj kapacitet na oko 7000 mjesta. No, najavljeni tremin o završetku radova do kraja marta 2014. godine ipak neće moći biti ispoštovan.

Reha Centar

Općina Tuzla je izgradnju stadiona Tušanj započela još prije četiri godine. Javnim konkursom odabrano je idejno rješenje, a novac je trebao biti obezbjeđen iz općinske i kantonalne kase, ali i raznih međunarodnih organizacija. Međutim, obećana ulaganja i pomoć oko izgradje stadiona postala su dio statistike o neispunjenim obećanjima vladajućih struktura. Izgradnja stadiona još uvijek traje, a razlog tome upravo je nedostat finanskijskih sredstava.

„Činjenica je da je Općina Tuzla jedina ostala kao investitor stadiona Tušanj i kao takva uzela obavezu da završi ovu fazu koja daje mogućnost da negdje preko 3000 gledalaca sjedi na stolicama i da bude natkriveno“, izjavio je za RTV Slon Aid Berbić, zamjenik šefa u Službi za komunalne poslove Općine Tuzla.

Riječ je o sjevernoj tribini čija je izgradnja u završnoj fazi, a Općina je za njen završetak sa posebnog računa predvidjela 250 hiljada KM.

„Mi se nadamo da ćemo u toku 2014. godine, po obezbjeđenju sredstava koja se nalaze na posebnom računu na kojem se nalaze sredstva od prodaje gradskog zemljišta i naknade za korištenje građevisnkog zemljišta, moći do proljeća ili na kraju ovog dijela prvenstva staviti u funkciju tu tribinu“, kazao je Berbić.

Ta sredstva će, prema riječima Berbića biti dovoljna da se završe sigurnosni elementi poput presvlačenja epoksidnim smolama radi zaštite od prokišnjavanja, da se postave stolice i uredi prilaz. Sve to trebalo bi omogućiti dobivanje privremene upotrebne dozvole kako bi tribina bila u puštena u funkciju.

(rtvslon/aktuelno)

Komentari

Komentara