U toku radovi na komunalnoj infrastrukturi u tuzlanskim mjesnim zajednicama

Menprom

Predviđenim planom sanacije komunalne infrastrukture, u Tuzli, nakon potpisivanja ugovora sa izvođačima, nastavljena je rekonstrukcija i izgradnja saobraćajnica u Mjesnim zajednicama Husino, Šićki Brod i Bukinje, čija je ukupna vrijednost projekata 645.381.16 KM.

Reha Centar

Radovi u pojedinim mjesnim zajednicama dospjeli su u finalnu fazu, gdje izvođači radova postavljaju završni sloj asfalta, kao što je primjer u MZ Šićki Brod, u naselju Mihatovići, gdje je prethodo izvršena rekonstrukcija kompletne vodovodne i kanalizacione mreže te saobraćajnice puta, dužine 950 metara, u vrijednosti od 163.123,82 KM.

Na lokaciji gdje se trenutno vrši sanacija i rekonstrukcija dijela ulice Branilaca Tuzle – naselje Kolone, MZ Bukinje, prethodno su žavršeni radovi na izmjeni vodovodnih i kanalizacionih instalacija, dok je ranijim projektom urađena i toplifikacija postojećih objekata.

Gradonačelnik Jasmin Imamović je u pratnji rukovodioca Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, Kemala Kurevića, danas obišao gradilišta na nekoliko lokacija i razgovarao sa prisutnim građanima, čiji put do kuće krasi novi asfalt.

Ukoliko se nastave povoljni vremenski uvjeti, radovi na projektima sanacije, rekonstrukcije i izgradnje komunalne infrastrukture, na području grada Tuzla, će biti nastavljeni istom dinamikom.

Galerija fotografija

aktuelno.ba

Komentari

Komentara