U toku je 18. redovna sjednica OV Tuzla

Spread the love
Rental Travel

Ako se po jutru dan poznaje onda će ova današnja redovna 18. sjednica Općinskog vijeća Tuzla trajati do beskonačnosti. Naime, kako se bliže izbori sve je više polemika, vrlo često i nepotrebnih dugotrajnih rasprava na relaciji pozicija – opozicija.

Reha Centar

Sve je dodatno otežalo i javno snimanje sjednice vijeća, pa imajući u vidu tu činjenicu većina vijećnika, uglavnom onih iz opozicije maksimalno koristi taj prostor, u čemu prednjači SDA, a dok recimo neki vijećnici S BiH, Tuzlanska alternativa ali i sam načelnik Jasmin Imamović pokušavaju uporno objasniti kako se nepotrebno gubi vrijeme, te kako vijećnike danas očekuje puno posla.

DSC_0024Načelnik Jasmin Imamović

Nakon što je dnevni red sjednice u gore navedenom stilu usvojen, sa svakom tačkom istog se dešava pomenuti scenarij.

Svi su za, ali ….

Regulacioni plan poslovne zone “Kreka sjever” je treća tačka dnevnog reda od koje zavisi na stotine novih radnih mjesta za mlade ljude ovog grada, ali postoje oni koji misle da to i nije rješenje (opozicija).

DSC_0024Adnan Sijerčić S BiH

Zbog dugotrajne rasprave po ovom pitanju za govornicu je izašao Mensur Alić (Tuzlanska alternativa) koji je ponovio svoj stav da ako se ne počne realizovati poslovni plan Općine Tuzla da napušta sastav Općinskog vijeća. Načelnik Tuzle Jasmin Imamović pozvao je sve vijećnike na maksimalan angažman i podršku ovom dokumentu, a Adnan Sijerčić (S BiH), pohvalio je obrađivača ovog dokumenta naglasivši da vijećnici Stranke za BiH Tuzla daju punu podršku realizaciji ovog plana, jer kako je naveo radi se o investicijskom projektu koji bi trebao otvoriti nova radna mjesta, a to je ono što Stranka za BiH forsira i podržava cijelo vrijeme.

DSC_0024Mensur Alić – Tuzlanska alternativa

Sjednica je nastavljena, a više detalja tokom dana….

 

 

Komentari

Komentara