U toku akcija „GOLF“, slobode lišeno 12 osoba

Spread the love
Menprom

U toku akcije „GOLF“, koju od ranih jutarnjih sati po naredbama Kantonalnih sudova TK-a i ZDK-a, provode policijski službenici MUP-a TK-a i MUP-a ZDK-a, uz podršku službenika CJB Bijeljina, izvršeni su pretresi na više lokacija i to: na području Tuzlanskog kantona na 3 lokacije, usmjereni protiv 2 lica, na području Zvornika na 15 lokacija, usmjereni protiv 9 lica, na području Visokog na 2 lokacije, usmjereni protiv 1 lica i na području Zeničko-dobojskog kantona na 18 lokacija, usmjereni protiv 12 lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Organizovani kriminal u vezi s izvršenjem krivičnih djela Teške krađe, Iznude i Krivotvorenja javnih isprava.

Reha Centar

U navedenoj akciji na području TK-a su slobode lišene dvije osobe, na području Zvornika devet osoba i na području Visokog jedna osoba, i isti će nakon kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a TK-a biti predati nadležnom Tužilaštvu TK-a na dalje postupanje.

Prilikom pretresa pronađena su i oduzeta dva pmv. na području Visokog, laptopi, uređaji za navigaciju, alarmni sistemi, alati za obijanje pmv., mobiteli, kao i rezervni dijelovi pmv. i dr.

MUP TK – aktuelno.ba

Komentari

Komentara