U susret promociji knjige pjesama “U procjepu duše” autorice Mine Imširović

Menprom

U izdanju BMG Bosanska medijska grupa iz štampe je izašla knjiga poezije U procjepu duše, autorice Mine Imširović. Prva promocija bit će upriličena u četvrtak 2. aprila 2015. godine, u 18.00 sati u Američkom kutku Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ u Tuzli. O knjizi će govoriti urednik izdanja Mehmed Pargan.

Reha Centar

Mina Imširović klasična je predstavnica bosanskohercegovačke poezije u dijaspori. Kroz svoju poeziju ona stvara iluziju doma i domovine, vraćajući se u svojim refleksijama i reminiscencijama u vremena djetinjstva i mladosti, zapravo u vrijeme prije rata u Bosni i Hercegovini, oživljavajući na taj način i svoje osjećaje, ljubavi, vizije… Danas je sve drugačije. Pisac u tuđini je usamljen, neshvaćen, osuđen na drugi jezik, drugačije ljude, novu sliku svijeta, sasvim suprotnu onoj koju u svojoj imaginaciji on gradi. Poezija Mine Imširović je iskrena, tako da se u njenim pjesmama mogu pratiti treptaji duše, ali i surovi razvoj samospoznaje i poimanja mjesta i uloge pjesnika u izbjeglištvu.

Mina Imširović rođena je u Gradačcu, a danas živi i radi u Njemačkoj. Zbirka poezije U procjepu duše druga je njena knjiga. Sav prihod od prodaje namijenjen je u humanitarne svrhe.

Tuzla 1. April 2015.

BMG Bosanska medijska grupa

aktuelno.ba

Komentari

Komentara