U susret Izlo┼żbi ÔÇ×Slovenci u Tuzli 2014ÔÇť Ku─ça plamena mira, Tuzla

Spread the love
Rental Travel

Devet autora iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije posljednjih su dana inspiraciju pronalazili u ljepotama našega grada tijekom šestodnevnoga boravka na koloniji.

Reha Centar

Kraj njihovoga rada i dru┼żenja sve─Źano ─çe javnosti biti predo─Źen u vidu izlo┼żbe na kojoj ─çe posjetitelji, osim u djelima likovne umjetnosti, mo─çi u┼żivati i u prepoznatljivome zvuku zbora Sloven─Źice, koji svoje kvalitete iskazuje na svim manifestacijama u organizaciji Udru┼żenjja gra─Ĺana slovena─Źkog porijekla, te uspje┼íno sudjeluje na mnogobrojnim nastupima, smotrama i koncertima diljem Bosne i Hercegovine i regije.

SLOVENCI U TUZLI

 

┼Żenski pjeva─Źki zbor ÔÇ×Sloven─ŹiceÔÇť osnovan je u septembru 2009.godine. Repertoar je sastavljen uglavnom iz slovenskih pjesama, ali sadr┼żi i druge kompozicije. Zborom ravna prof. Lejla Mulaosmanovi─ç.

SLOVENCI U TUZLI

Organiizatori, Udru┼żenje gra─Ĺana slovena─Źkog porijekla i Savez slovena─Źkih dru┼ítava u BiH ÔÇ×Evropa zdajÔÇť napominju kako je njihova namjera da se ovaj projekt razvija, unapre─Ĺuje, te preraste u tradiciju i bude jo┼í jednim razlogom dru┼żenja umjetnika i osoba slovenskoga porijekla u regiji.

SLOVENCI U TUZLI

 

Sponzori likovne kolonije i izlo┼żbe ÔÇ×Slovenci u Tuzli 2014ÔÇť su Republika Slovenija, Op─çina Tuzla, BH Telecom, Triglav osiguranje i NLB Banka. Prisustvo izlo┼żbi potvrdio je, me─Ĺu ostalim, Darko Mijatovi─ç, predsjednik Saveza slovena─Źkih dru┼ítava u BiH ÔÇ×Evropa zdajÔÇť, koji ─çe u subotu doputovati iz Banja Luke.

SLOVENCI U TUZLI

Otvaranje izlo┼żbe odr┼żat ─çe se u Ku─çi plamena mira u subotu, 23.8.2014. godine, u 19:00.

 

Monika Andreja┼í ÔÇô Pad┼żi─ç, PR likovne kolonije i izlo┼żbe ÔÇ×Slovenci u Tuzli 2014ÔÇť

 

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara