U susret IX. Međunarodnom kongresu “Sport i zdravlje” u Tuzli

Spread the love
Rental Travel

Zadovoljstvo nam je pozvati sve one, kojima su sport, tjelesna aktivnost, zdravlje i pravilan razvoj djece dio života, da svojim prisustvom uveličaju IX Međunarodni kongres “Sport i zdravlje”, koji organizuje Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli obilježavajući i 40 godina postojanja i rada Univerziteta uTuzli.

Reha Centar

Kongres će se održati u u petak, 2.12.2016. godine sa početkom u 10:00 sati u prostorijama Fakulteta za tjelesni odgoj i sport. Na kongresu se očekuje preko 300 učesnika, a prijavljeno je preko 50 naučnih i stručnih radova iz zemlje i inostranstva. Posebnu pažnju sportske javnosti i medija privuklo je učešće selektora rukometne reprezentacije gosp. Bilala Šumana, koji će biti specijalni gost i predavač na Kongresu.

I ove godine moći ćete da čujete izvanredna predavanja eminentnih profesora i istaknutih sportskih radnika koji će govoriti o ulozi kineziološke edukacije u savremenom životu, o značaju motoričkih aktivnosti djece predškolskog uzrast, o značaju sporta u savremenom životu, modernim trenažnim tehnologija, o specifičnosti tjelesnog odgoja kod djece sa intelektualnim teškoćama, o individualnim programima adaptirane tjelesne aktivnosti za osobe sa posebnim potrebama i drugim temama.
IX Međunarodni kongres organizuje se u saradnji sa Edukacijsko rehabilitacijskim fakultetom, Pedagoškim zavodom TK- a, Društvom pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja TK- a i Rukometnim savezom BiH.

ix_medjunarodni_kongres_sport_i_zdravlje

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: