U Solini na stadionu “Studenac” održan prvi memorijalni turnir Kemal Ibrahimović Kemo

Spread the love
Rental Travel

U Solini na stadionu “Studenac”, 30 i 31.07.2014.godine održan prvi memorijalni turnir Kemal Ibrahimović Kemo. Turnir je organizovan od strane FK “Mladost” Solina u saradnji sa Keminom porodicom.

Reha Centar

FK “Mladost” Solina je klub u kojem je Kemo ostavio dubok trag i koga se svi u klubu uvijek sa divljenjem sjećaju. Kemal Ibrahimović Kemo je rođen 24.07.1959. godine, a umro 29.11.2004. godine. Tokom svog života igrao je i radio u brojnim klubovima, pa ga se  svi u sportskim sredinama našeg okruženja, uvijek rado sjećaju.

Kemo
Kemal Ibrahimović – Kemo

 Osim domaćina FK “Mladost” Solina, na turniru su učešće uzeli još i FK “Proleter” Slavinovići, FK “Rudar” Bukinje i NK “Mladost” Gornje Živinice.

Turnir je u ime porodice Ibrahimović, otvorila Kemina supruga, gospođa Zehra Ibrahimović i tom prilikom pozdravila sve prisutne i zahvalila na dolasku na ovaj turnir, a igračima poželjela sportsku sreću, uz fer nadmetanje.

Početni udarac na turniru, na utakmici između FK “Mladost” Solina i NK “Mladost” G. Živinice, izveo je Kemin unuk Vedad Čomerović.

meorijalni turnir

U polufinalnim utakmicama prvog dana turnira postignuti su sljedeći rezultati:

FK “Rudar” Bukinje – FK “Proleter” Slavinovići 3:2

FK “Mladost” Solina – NK “Mladost” G. Živinice 4:0

Drugog dana turnira, igrani su susreti za I,II i III mjesto. Treće mjesto na turniru, osvojila je ekipa FK “Proleter Slavinovići. U utakmici za prvo mjesto FK “Mladost” Solina pobijedila je rezultatom 3:0 FK “Rudar” Bukinje i tako osvojila prvo mjesto na ovom nadamo se tradicionalnom turniru.

Za najboljeg igrača proglašen je Aldin Alagić iz ekipe FK “Mladost” Solina, a za najboljeg golmana proglašen je Benjamin Avdić golman ekipe FK “Proleter” Slavinovići.

IMG_1887

Nešto lošije vrijeme ipak nije spriječilo veliki broj posjetilaca da dođu, gledaju i uživaju u svim utakmicama turnira. Uprava kluba još jednom se zahvaljuje svim ekipama, sudijama i posjetiocima turnira što su uzeli aktivno učešće na istom.

 

Sportski pozdrav !

UO FK “Mladost” Solina

Komentari

Komentara