U sarajevskoj Općini Centar stranke desnice odbile da sudjeluju na sutrašnjoj sjednici Općinskog vijeća

Spread the love
Rental Travel

U sarajevskoj Općini Centar, stranke građanskog bloka odbile se da sudjeluju na sutrašnjoj sjednici Općinskog vijeća. Kako se navodi u zajedničkom saooćenju, vijećnici Naše stranke, SDP-a, DF-a, GS-a te vijećnica SPU-a Sonja Akšamija odluku o održavanju sutrašnje sjednice smatraju nelegalnom.

Reha Centar

“Iako u Poslovniku o radu jasno piše da datum sjednice određuje kolegij, koji čine predstavnici svih klubova stranaka koje participiraju u Vijeću, rukovodstvo Vijeća samoinicijativno, bez sastanka kolegija, saziva narednu sjednicu”, navode u zajedničkom saopštenju predstavnici pomenutih stranaka.

Ovakva odluka donesena je nakon što je vladajuća većina odbila da usvoji izmjene Statuta Općine te nakon naprasnog prekidanja posljednje sjednice Vijeća, koju su demonstrativno napustili vijećnici SDP-a, DF-a, GS-a i članica SPU Sonja Akšamija, ali je na sjednici bio prisutan dovoljan broj vijećnika za nastavak rada.

Stranke građanskog bloka odbijanjem da učestvuju na sutrašnjoj sjednici žele poručiti da neće pokleknuti pod pritiscima, navodi se u saopćenju

“Ovim činom želimo poslati poruku da smo mi blok koji očekuje odgovornost rukovodstva Vijeća i vladajuće većine za ovakvo djelovanje prema Općinskom vijeću a samim tim i građanima Općine Centar”.

Ovo je prvi u nizu sastanaka koji su održale spomenute stranke sa željom da učvrste djelovanje svojih klubova u Općinskom vijeću Centar. U tom procesu otvoreni su, kažu, za razgovor sa svim vijećnicima Općinskog vijeća koji su spremni suprotstaviti se nelegalnim radnjama trenutnog rukovodstva te raditi isključivo u interesu građana Općine Centar, saopćeno je.

FOTO:arhiv

aktuelno.ba/radisarajevo.ba

Komentari

Komentara