U prazničnom raspoloženju, najavljujemo humanitarnu akciju „JEDAN SLATKIŠ, JEDNO DIJETE“

Menprom

Udruženje “Zemlja djece u BiH” poziva sugrađane i predstavnike kompanija da učestvuju u humanitarnoj akciji “Jedan slatkiš, jedno dijete”.

Reha Centar

„Jedan slatkiš, jedno dijete“ je akcija koja se tradicionalno, već desetu godinu za redom,  sprovodi pred blagdanske i novogodišnje praznike, a koja ima za cilj da obezbijede novogodišnje paketiće za socijalno ugroženu djecu našeg grada uzrasta do 15 godina koja nažalost nemaju prilike da iskuse čari dana dječije radosti.

Zahvaljujući izuzetno dobrom odzivu javnosti prethodne godine prikupljeno je 600 paketića koja su podijeljena djeci Dnevnog centra za djecu uključenu u život i/ili rad a ulici i djecu u riziku, te socijalno ugroženoj djeci smještenoj u izbjegličkom naselju Mihatovići, kao i djeci iz kolektivnog centra Memići, koja su uslijed vremenskih nepogoda bila prinuđena napustiti svoje domove. Takođe nismo zaboravili ni djecu Kiseljaka i Poljica, kao i Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, a Djed Mraz je poklone odnio i djeci OŠ Gornje Hrasno.

Ove godine TC Bingo nam je ponovo  nesebično otvorio svoja vrata i pokazao da su društveno odgovorna kompanija koja misli na najmlađe i najugroženije naše sugrađane.

U periodu od 30.11. do 04.12. 2015.  godine, u vremenskom okviru od 12:00 do 16:00 sati,  građani će imati priliku da, u maloprodajnim objektima TC Bingo, na vidno obilježenim mjestima sa našim akreditovanim volonterima, doniraju igračke, slatkiše i sl. na sljedećim lokacijama:

 

Bingo market Sjenjak                                    30.11. i 01.12. 2015. (ponedjeljak i utorak)

Bingo market Stupine B10                            02.12. i 03.12. 2015. (srijeda i četvrtak)

Bingo market Irac, Krečanska b                    03.12. i 04.12. 2015. (četvrtak i petak)

Ističemo i partnersku saradnju sa osnovnim i srednjim školama sa područja općine Tuzla, koji će ovu akciju realizovati u okviru svojih škola, skupa s učenicima i roditeljima otvorenog srca. Želimo da djeca od malih nogu uče o pomaganju onima kojima je to danas potrebno i  da im i oni uljepšaju novogodišnje praznike.

Ukoliko građani nisu  u mogućnosti  na ovaj način učestvovati  u akciji, to mogu učiniti na način da sami naprave paketić i donesu ga u prostorije našeg  Centra za djecu  „Telex“ , ul. Klosterska 15. Tuzla.  Rok za prikupljanje priloga je 12. decembar 2015. godine.
Pozivamo sve građane koji su u mogućnosti, da se pridruže našoj akciji i da  nam pomognu da ove godine usrećimo još veći broj naših mališana koji će s osmijehom na licu i sa  nadom u srcu dočekati novu godinu.

„Budite dio ovog velikog projekta i darujte. Za nas malo, a za djecu puno“

Za dodatne informacije ili dostavljanje donacija kontaktirajte članove Udruženja putem sljedećih brojeva telefona: Tel: +387 35 257 390 Email: coordinator.telex@gmail.com

Melisa Grebović,koordinatorica

Udruženje “Zemlja djece u Bosni i Hercegovini”, Tuzla

aktuelno.ba

Komentari

Komentara