U Potočare stiglo oko 700 motorista da odaju počast žrtvama

Rental Travel

Oko 700 motorista iz Bosne i Hercegovine i regije stiglo je u Potočare da odaju počast ubijenim Srebrenčanima i prisustvuju sutra kolektivnoj dženazi i ukopu 50 žrtava genocida.

Reha Centar

Predsjednik Organizacionog odbora za moto-maraton Enver Sulić kaže da se svake godine povećava broj motorista koji učestvuju u maratonu.

– Nevjerovatan broj učesnika i mi smo pozitivno iznenađeni. Naš cilj jeste da nas je više svake godine. Mi se sjećamo učesnika koji su sa svojim očevima dolazili na motore, a danas dolaze sami na velikim motociklima i ta djeca su punoljetna. Mi tradiciju prenosimo na mlađe generacije. Naša poruka je kao svake godine da se nikad ne ponovi i ne dogodi. Ova slika pokazuje da se neće zaboraviti genocid u Srebrenici – kazao je Sulić.

Potpredsjednik Organizacionog odbora moto-maratona Bihać-Srebrenica Fuad Komić kazao je da je Krajina uz Srebrenicu i da su zamalo dočekali istu sudbinu kao Srebrenica.

– Oko 200 motocikala je jučer krenulo iz Bihaća, prvo smo posjetili krajiško mezarje u Travniku i šehidsko mezarje u Ključu. Danas smo organizovali defile kroz Sarajevo gdje se priključio veliki broj motorista. Krajišnici su se organizovali i Krajina osjeti bol Srebrenice – poručio je.

Fena

Komentari

Komentara