U petak popularni sajam craft piva “CraftZ Beer Fest” u centru Tuzle

Spread the love
Menprom

U petak 15.9.2023. u Zlatarskoj ulici, kao dio 8. Džumbus festivala, a u organizaciji Udruženja „Tuzla Live“, održat će se i popularni tuzlanski sajam craft piva “CraftZ Beer Fest”.

Reha Centar

Već sedmu godinu zaredom Craft ili zanatske tj. kućne BH pivare nam dolaze u posjetu, na staru, svima poznatu adresu, u centru Tuzle, da zajedno uživamo u prirodnim gurmanskim kombinacijama uz muziku i druženje.

U petak, od 17h nove recepte svojih nektara podijelit će s nama tri poznate BH craft pivare.

Stari znanci su Gorštak iz Laktaša i Laufer iz Brčkog, dok po prvi put u goste dolazi Trojansko pivo iz Gabele.

Svi dolaze sa odličnim receptima, pričama i još boljim pivama, da zajedno sa vama podijele iste i nastave tradiciju promocije zanatskog pivarstva u BiH.

Kao i obično, tu će ćete moći nešto i gricnuti uz roštilj, mnoge popularne proizvode iz fantastične Darkwood krušne pizzerije.

Osim piva možete konzumirati i druge napitke, slušati ugodnu muziku i naravno, družiti se sa super rajom sve do kasno u noć.

Stoga, vidimo se u petak 15.9.2023. od 17h u Zlatarskoj ulici.

Ovogodišnje izdanje Džumbus Festivala podržali su: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture, sporta i mladih TK, Turistička zajednica grada Tuzla, te nekoliko partnerskih firmi i organizacija.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara