U petak počinje jedinstveni „Ljetni bazar Tuzla“

Nakon uspješnog Zimskog grada Tuzla, organizacije Magic Factory, Eventus i firma Rare & Pure donose još jedan novi projekat, a riječ je o „Ljetnom bazaru“ koji će se održati od 19. jula do 30. septembra 2019. godine na platou ispred Mercator Centra u Tuzli. Pripremite se za vruću ljetnu zabavu koja će se održavati u dane vikenda, mada nisu isključeni ni radni dani kada će nastupati neke od regionalnih muzičkih zvijezda.

Obzirom da je Tuzla turistički grad sa jedinstvenim slanim jezerima i vrhunskom gastronomijom, te je postala omiljena destinacija kako gostima iz BiH tako i regiona, cilj je bio obogatiti ponudu i tokom ljetnih dana građanima Tuzle kao i gostima ponuditi jedan drugačiji vid zabave. Tako će se na platou ispred Mercatora naći drvene kućice sa domaćom kuhinjom i vrhunskim proizvođačima hrane i pića, nastupit će regionalne muzičke zvijezde, prezentirat će se kulturno-umjetnička društva, a održat će se i sajam knjige. Dio planiranog programa bit će prilagođen i za najmlađe, kada će ih zabavljati popularni dječiji animatori.

Svakog petka i subote planiran je „Street food night“ zatim bit će tu i „Cheese week – vikend sira“, očekuje vas i noćni bazar, večeri roštilja i kulinarska takmičenja kao i bogat muzičko-zabavni program.

Otvaranje „Ljetnog bazara“ je u petak, 19. jula u 20:00 sati na platou ispred Mercator Centra. Sponzor svečanog otvaranja je Lino Podravka, a našu najmlađu publiku zabavljat će Kike Budalike.

Događaj su podržali Turistička zajednica Grada Tuzla,  Mercator Centar, Carlsberg, Vitinka, Pepsi, Podravka, Vina Rubis, Red Bull. Medijski partner Radio Kameleon.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara