U oluji Eleanor troje mrtvih

Spread the love
Rental Travel

Oluja Eleanor, četvrta u sezoni koja je zahvatila zapadnu Europu, uz vjetar jačine do 160 km/h, prouzrokovala je smrt jedne osobe u Francuskoj te jednog para u Španjolskoj, prenosi tportal.hr.

Reha Centar

Žestoki vjetar i naleti kiše poharali su Englesku, Irsku, Švicarsku, Njemačku, Belgiju, Nizozemsku, Francusku i Španjolsku.

Par Španjolaca poginuo je u srijedu kad ih je odnio veliki val dok su stajali na lukobranu obalnog sela u Baskiji. U francuskim Alpama 21-godišnji skijaš poginuo je pri padu stabla u skijalištu Morillon.

U oluji je povrijeđeno i 26 osoba, među kojima četiri teško, u Francuskoj gdje su aerodromi paralizirani, a vozovi zaustavljeni. U srijedu navečer oko 35.000 domova još je uvijek bilo bez struje.

U središnjem dijelu Švicarske osam osoba je povrijeđeno u iskakanju s šina jednog vagona u La Lenku zbog jakog naleta vjetra.

U švicarskom kantonu Friburg, na zapadu zemlje, nekoliko krovova privatnih i javnih zgrada urušilo se pri čemu ipak nije bilo povrijeđenih.

U Nizozemskoj je po prvi put svih pet brana koje štite zemlju od voda Sjevernog mora privremeno zatvoreno u srijedu popodne kako bi se izbjegle poplave.

Zbog posebno intenzivnih naleta vjetra zračni promet je poremećen u nekoliko zemalja.

pariškoj zračnoj luci Charles de Gaulle 60 posto letova kasnilo je s polaskom ujutro do 9 sati, a trećina u dolasku.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara