U iščekivanju mandatara Vlade TK

Spread the love
Rental Travel

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Slađan Ilić je jučer obećao demonstrantima da će vrlo brzo biti imenovan mandatar za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona iz reda onih koje su predložili demonstranti, udruženja, poslodavci, građani.

Reha Centar

Do općih izbora u BiH ostalo je još sedam mjeseci pa se postavlja pitanje koliko zaista “novi ekspert” može udovoljiti svim zahtjevima građana iskazanim putem plenuma ali i na ulici, kroz sve dosadašnje demonstracije i proteste.

SALA SKUPŠTINE I VIJEĆA

Da bi u biti napravio socijalnu pravdu novi premijer će morati rezati sve plaće i primanja budžetskih korisnika što neće ići nimalo lako jer je stav sindikata prosvjete odavno poznat “ni pedlja od ovoga što imamo”.

Isti slučaj je i sa osnovnim ali i dopunskim pravima boraca koji su se i ranije prije protesta borili za više časti i poštovanja.

Budžetskih korisnika je oko 10 000 od čega tek oko 500 otpada na uposlenike Vlade i svih ministarstava.

Budžet ovog kantona je u konstantnom padu, novca je sve manje, investicija još manje, a novih vrijednosti nikako.

Obespravljenih radnika i firmi sa i bez stečaja ima na pretek, ljudi na ivici egzistencije je više od 50%, i tako dalje i tako dalje pa se onda s razlogom postavlja pitanje sa početka ove priče: Može li zaista “Novi ekspertni premijer” riješiti sve pobrojano. Ono što smo mi zaboravili pomenuti savjetujemo novom ekspertnom premijeru i ekspertnoj Vladi da ode do spaljene zgrade bivše Vlade i tamo sa ulaza pokupi sve zahtjeve napaćenog naroda.

Neka je novom premijeru, novoj ekspertnoj Vladi i nama običnim smrtnicima Bog na pomoći, još nam samo ON može pomoći.

M.T.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara