U Bosni jutros oblačno, širom zemlje registrovana kiša

Spread the love
Rental Travel

 U Bosni je jutros pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Širom zemlje je registrovana kiša.

Reha Centar

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 8; Bihać 11; Gradačac 12; Doboj i Drvar 13; Banja Luka, Bijeljina, Ivan-sedlo, Livno i Sanski Most 14; Bugojno, Sarajevo i Tuzla 15; Zenica 16; Grude, Široki Brijeg i Trebinje 18; Mostar 19; Neum 23°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938hPa, za 7hPa je manji od normalnog i raste. 

Danas će u Bosni biti pretežno oblačno. U Hercegovini smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. Kiša i pljuskovi uglavnom prije podne. U drugoj polovini dana lokalno u centralnim i istočnim područjima može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C.

U Sarajevu pretežno oblačno. Dio prije podneva sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Komentari

Komentara