U BiH oblačno vrijeme sa kišom

Jutros u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom u većini područja.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -3; Gradačac 0; Sokolac 1; Bijeljina, Ivan Sedlo, Prijedor, Tuzla 2; Banja Luka, Bihać, Bugojno, Doboj, Grude, Livno, Sarajevo 3; Drvar, Jajce, Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica, Zenica 4; Zvornik 5; Trebinje 6; Mostar 7; Neum 9 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i stagnira.

Danas će u našoj zemlji prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne razvedravanje u Hercegovini. Prije podne slaba kiša u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 13 °C.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana: 

28.01.2020 (Utorak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se najprije očekuje na području Hercegovine i zapadne Bosne. Krajem dana, padavine se očekuju i u ostalim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu do 13 stepeni.

29.01.2020 (Srijeda)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, ponegdje u centralnim djelovima i na jugu može pasti i malo kiše. Na planinama i malo snijega. Vjetar, slab do umjeren, a u Krajini na momete i pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu do 13 stepeni.

30.01.2020 (Četvrtak)., malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu do 12 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara