Tuzlanski Medžlis organizirao predramazanski doručak za predstavnike medija

Spread the love
Menprom

Tuzlanski Medžlis organizirao je predramazanski doručak za predstavnike medija. Ramazanski doručak bio je  prilika da se predstavnici medija i MIZ Tuzla međusobno upoznaju i razgovaraju.

Reha Centar

Obraćajući se prisutnim novinarima glavni imam hafiz Ahmed ef. Huskanović iskazao je svoju zahvalnost na dolasku, ali i što u svojim medijima prezentiraju aktivnosti Medžlisa Tuzla.

“Želim vam svako dobro na poslovnom i porodičnom planu. Smatram da ako se bolje upoznajemo, uvezujemo i slažemo i problema će biti manje. Za ovogodišnji ramazan planirali smo dosta aktivnosti, kazao je hafiz Huskanović.

Posebna radost za sve postače u Tuzli i ovaj ramazan, bit će top koji će najavljivati vrijeme iftara.

Top nas vraća u našu historiju i tradiciju. Top će biti postavljen na lokalitetu Ilinčice, Kicelja i Debelg Brda – kazao je hafiz Huskanović.

Medžlis Islamske zajednice  Tuzla planira niz različitih vjerskih ali i humanitarnih aktivnosti.

U okviru ramazanske manifestacije „Ramazan u Bosni“, realizovat će se predavanja profesora i zvaničnika Islamske zajednice, izvođenje ilahija i kasida, iftar na otvorenom, druženja i drugi programi. Ove manifestacije će biti održane na Trgu slobode.

Predstavnici medija su se zahvalili glavnom imamu Huskanoviću na ukazanoj pažnji i pozivu na ovaj predramazanski susret koji je protekao u ugodnom razgovoru i druženju.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara