Tuzlanski kanton bogatiji za 25 doktora nauka

Svečanim činom dodjele doktorskih diploma na čast doktora nauka Univerzitet u Tuzli danas je promovirao je 25 doktora nauka koji su doktorske disertacije odbranili na fakultetima ovog univerziteta.

Ovaj broj svjedoči određenju Univerziteta u Tuzli da ide u korak s vremenom i nudi svojim doktorantima pogodno okruženje za istraživanja u toku sa savremenim trendovima u nauci. U svom obraćanju premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović je čestitao novim doktorima nauka na uspjehu koji su ostvarili i poručio: „Vama poštovani doktori nauka čestitam na uspjehu koji ste ostvarili i kojim ste dodatno obogatili našu akademsku, te ukupnu društvenu zajednicu.

Danas ulazite u klub istraživača i naučnih radnika s najvišim naučnim znanjem kao potvrdom vaše opredijeljenosti za samostalnim traganjem. Želim istaći i da današnja promocija nikako ne znači i kraj vašeg stručnog usavršavanja. Naprotiv današnjom promocijom počinje proces vašeg daljeg usmjerenog naučnog usavršavanja. Upravo u tom svjetlu od svakog od vas očekujemo, da na svoj način, u okviru svojih naučnih oblasti ali i širokog obrazovanja doprinesete razvoju društvene, akademske i naučne zajednice“ rekao je premijer Suljkanović i istaknuo da ne sumnja da će doktori nauka koji su danas promovirani, u svom budućem radu, relizaciji naučnih prijekata i sl. dati doprinos afirmaciji Univerziteta, raditi na produbljenju svijesti u društvu i značaju ulaganja u nauku i razvoj. „Time ćete doprinijeti vlastitoj afirmaciji, afirmaciji našeg Univerziteta u Tuzli i biti ćete znak naše svijetlije budućnosti“, zaključio je premijer Suljkanović.

Svečanoj ceremoniji promoviranja doktora nauka prisustvovali su dekani fakulteta koji su govorili o biografskim podacima doktoranata, naučnom i stručnom radu, te o doktorskim disertacijama i doprinosu doktorskih disertacija nauci.

aktuelno.ba / Odjeljenje za informisanje Vlade TK

 

 

Komentari

Komentara