Tuzlanska SDA kreće u reformu stranačke infrastrukture

Spread the love
Rental Travel

Nakon što je Predsjedništvo SDA uvelo povjereništvo u SDA Tuzla i dalo nalog novom povjereniku Hazimu Rančiću da u što kraćem roku provede nove izborne procedure u SDA Tuzla, raniji predstavnici i zastupnici SDA Tuzla održali su press konferenciju na kojoj su iznijeli svoje stavove i viđenja po pitanju novonastale situacije.

Reha Centar

“Vjerujemo u više organe stranke, tražimo za rad dobra SDA da se po nama sporna odluka o uvođenju povjereništva u SDA Tuzla povuče i stavi van snage, vjerujemo u čuda jer se ona u politici dešavaju, čudno nam je bilo kada su nam uveli povjereništvo i ne bi bilo čudo da ga i ukinu” – odgovorio je na naše pitanje bivši predsjednik SDA Tuzle Sabahudin Imamović.

Prema našim saznanjima novoimenovani povjerenik SDA u Tuzli Hazim Rančić već uveliko radi na konsolidaciji stranačke infrastrukture, izvršena je i primopredaja dužnosti od strane ranijeg predsjednika a nisu rijetki ni sastanci i razgovori koji vode konsolidaciji redova u SDA Tuzla.Kontaktirali smo gospodina  Hazima Rančića koji nam je rekao da je u životu po opredjeljenju legalista i da poštuje i provodi odluke Predsjedništva SDA i viših nivoa stranke.

“Nema tu nikakvih podjela, SDA je velika stranka. I prije je bilo situacija kada su se donosile ovakve odluke.Raniji čelnici SDA Tuzla na čelu sa Sabahudinom Imamovićem će prema mojim saznanjima uputiti žalbu Glavnom odboru i ako Glavni odbor kaže da se ukida odluka o uvođenju povjereništva ja ću je ispoštovati za par minuta.Već u petak ćemo održati zajednički sastanak svi zajedno, svi aktivisti SDA Tuzla, predsjednici Asocijacija Žena i Mladih, kantonalnog i drugih nivoa, naš cilj je jača a ne slabija SDA u Tuzli” – istakao je za naš portal Hazim Rančić novoimenovani povjerenik SDA Tuzla.

Smijenjeni kadrovi najavili su žalbu Glavnom odboru u Sarajevu koju će predati danas i za čije očitovanje je potrebno 15 dana, do kada bi se mogla i konačno naslutiti budućnost SDA u Tuzli.

R.T.

Komentari

Komentara

Posted In: