Tuzlaci obilježili “Dan otpora agresiji”

Spread the love
Rental Travel

Polaganjem vijenaca i cvijeća na spomen obilježjima  na Slanoj Banji i polaganjem vijenca na zgradu nekadašnjeg Radničkog univerziteta, u Tuzli , građani ovog grada,predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti općine Tuzla , te predstavnici boračkih udruženja i saveza obilježili su  4. april „Dan otpora agresiji na Tuzlu“.

Reha Centar

DAN OTPORA TUZLE

 

DSC_0051_530

Naime, prije 22 godine održana je sjednica Skupštine Opštine Tuzla na kojoj je  odlučeno da građani svih nacionalnosti zajednički pristupe odbrani života, zdravlja i imovine.

Tadašnji načelnik Tuzle Selim Bešlagić iskoristio je i ovu prilku da se zahvali svima onima koji su voljeli ovaj grad i ovu zemlju na herojskom otporu, hrabrosti i odlučnosti da se sčauva čast i dostojanstvo svakog građanina Tuzle.

DAN OTPORA TUZLE

DSC_0004_483

Predsjedavajući OV Tuzla Jozo Nišandžić je također istakao da je 4 – og aprila 1992 godine Tuzla pokazala visok stepen multietničnosti i multikulturalnosti jer je kako kaže u to vrijeme spašavala čast svakog svog građanina

DSC_0021_500

Istim povodom održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća Tuzla, na kojoj se još jednom potvrdila opredjeljenost Tuzle, kakvu Bosnu i Hercegovinu želi, istu onakvu za koju su se zalagali i tada, jedinstvenu državu ravnopravnih naroda na cijelom njenom teritoriju,

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara