Tuzla prvi grad u BiH koji ima Školsku golf ligu

Održavanjem Prvog školskog mini golf turnira u okviru Gradskog prvenstva osnovnih i srednjih škola u mini golfu, Tuzla je i zvanično postala prvi grad u Bosni i Hercegovini koji ima „Školsku golf ligu“.

Prvi školski mini golf turnir održan je 01.11.2019. godine na terenima za mini golf u „Eko GOLF parku“ na kojem su učešće uzele osnovne i srednje škole sa područja grada Tuzla. Inicijator i organizator mini golf turnira je Golf klub Tuzla u saradnji sa Sporstikim savezom grada Tuzla.

Turnir je bio namijenjen djeci i mladima, učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja grada Tuzla, koji su prošli edukaciju „Golf abeceda“ kao i svim drugim školama sa područja grada Tuzla, a realiziran je u cilju približavanja golfa djeci, razvoja pozitivnih životnih vrijednosti i razvijanja takmičarskog duha kod djece.

Turnir u mini golfu organiziran je u okviru projekta „Mini golf festival“ kojeg finansijski podržava Grad Tuzla i jednim dijelom Turistička zajednica Tuzlanskog kantona.

U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto je osvojila Osnovna škola „SJENJAK“, drugo mjesto je pripalo Osnovnoj školi „PAZAR“, a treće Međunarodnoj osnovnoj školi „RICHMOND PARK INTERNATIONAL PRIMARY SCHOOL“. Za najboljeg igrača turnira u kategoriji osnovnih škola proglašen je Davud Imamović učenik Osnovne škole „Sjenjak“.

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto je osvojila Opća gimnazija „KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR SV. FRANJO“, drugo mjesto je pripalo Međunarodnoj školi „RICHMOND PARK INTERNATIONAL SECONDARY SCHOOL, a treće MS „GRAĐEVINSKO-GEODETSKOJ ŠKOLI“. Za najboljeg igrača u kategoriji srednjih škola proglašen je Alen Stijepić učenik KŠC „Sv. Franjo“.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara