Tuzla: Oduzeti tepisi vrijednosti 80.000 KM

Spread the love
Menprom

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH u regionalnom centru Tuzla privremeno su oduzeli 821 tepih ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od 80.000 KM, zbog sumnje da su prošvercovani u Bosnu i Hercegovinu.

Reha Centar

Iz UIO BiH je danas saopćeno da su, na osnovu obavještajnih podataka Grupe za obavještavanje Reginalnog centra Tuzla, da je jedan obveznik iz Brčko Distrikta stavio u promet određenu količinu tepiha, koji su se našli na tržištu Bosne i Hercegovine bez provedene procedure uvoznog carinjenja, izvršene su provjere na terenu.

“Tom je prilikom pronađen izdvojen skladišni prostor u kojem je utvrđena količina od 821 tepiha raznih veličina, ukupne površine 3.262 m2, tržne vrijednosti od oko 80.000,00 KM, za koju ne postoji dokumentacija o nabavci, odnosno dokazi da je nad predmetnom robom proveden carinski postupak, te da su u skladu sa zakonom naplaćene uvozne dažbine.

Pronađeni tepisi su privremeno oduzeti, a protiv vlasnika će nadležnom sudu biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, ističe se u saopćenju UIOBiH.

(fena)

 

Komentari

Komentara