Tuzla obilježila Dan oslobođenja grada

Spread the love
Rental Travel

Odavanjem počasti i polaganjem vijenaca na spomen obilježja na Trnovcu i bistama narodnih heroja NOR-a, zatim na spomen obilježja antifašističkim borcima 1941.-1945. i borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995., na spomenik Zlatnim ljiljanima BiH, te na mezarje/groblje civilnim žrtvama rata na Slanoj Banji, u organizaciji Općine Tuzla obilježen je 2. oktobar, Dan oslobođenja Tuzle.

Reha Centar

DAN OSLOBOĐENJA TUZLE

DAN OSLOBOĐENJA TUZLE

Noviju historiju BiH i Tuzle obilježila je značajna antifašistička borba naših naroda i narodnosti u Drugom svjetskom ratu protiv okupatora Sile osovine i njihovih kvislinga. Mi potomci onih partizana, mi suvremenici 1995., treba da učinimo sve da se u miru nastavimo boriti za život dostojan čovjeka, da branimo od svih nasrtaja, ali i da gajimo dokazani i priznati ugled i dostojanstvo Tuzle, kao grada suživota i tolerancije.

DAN OSLOBOĐENJA TUZLE

DAN OSLOBOĐENJA TUZLE

Načelnik Općine Jasmin Imamović smatra da je potrebno čuvati antifašitički duh i konstantno govoriti o važnosti borbe protiv fašizma jer se radi o tekovini civilizacije i faktoru zajedničkog života.

DAN OSLOBOĐENJA TUZLE

Mi smo u Tuzli uspjeli sačuvati duh antifašizma više nego bilo gdje u BiH.  Mi smo u Tuzli prvi počeli obilježavati 25. novembar kao dan važan za državnost BiH, a tek će poslije to prihvatiti i drugi, ali ne i svi u BiH. I u toku rata smo u kontinuitetu obilježavali Drugi oktobar jer se radi o tekovini civilizacije. Mislim da se antifašistička tradicija u BiH ne obilježava u dovoljnoj mjeri u BiH, kazao je Imamović.

 

AKTUELNO.BA

 

Komentari

Komentara