Tuzla: Internacionalni horski šampionat „Lege Artis“ otvoren Svečanim koncertom

Spread the love
Rental Travel

Internacionalni horski šampionat „Lege Artis“ 2024. počo je sinoć Svečanim konceretom Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla sa sjajnim gostima i dokazanim prijateljima MOC Lege Artis i ove manifestacije.
Tako su se sinoć na sceni Bosanskog kulturnog centra u Tuzli redali hor „Lege Artis“, dječiji hor „Lege Artis“,  vokalni asnambl „Tuzlanke“, ansambl „Iskre“, vokalni ansambl BKC TK, vokalni ansambl „Bosanke“, ženski hor „Učo“, mješoviti hor „Preporod“ Brčko i prvo pjevačko društvo „Izvornik“ iz Zvornika, koji su se predstavili šarolikim repertoarom i odličnim izvedbama u kojim je publika uživala.

Reha Centar


– Koncert je još jednom pokazao kvalitetan umjetnički rad svih ansambala sa kojima imamo odlične odnose i sa kojima vrijedno radimo na promociji horske muzike u našoj državi i van njenih granica. Drago mi je da je to prepoznala i tuzlanska publika, koja je zasluženim aplauzima ispratila i nagradila sve učesnike. Odlična atmosfera I kvalitetan koncert najbolji su uvod u ono što nas očekuje u još dva dana Internacionalnog horskog šampionata „Lege Artis“ – rekao nam je dirigent Jasmin Hasić mr.art, umjetnički rukovodilac MOC “Lege Artis” Tuzla i direktor šampionata.


Vrhunska horska manifestacija takmičarskog i revijalnog karaktera koja se održava 9. put, nastavljena je danas koncertom Dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla za mališane iz tuzlanskih obdaništa, škola i ustanova kao i nastupom horova na “open air” koncertu na Trgu Slobode u Tuzli od 20,30 sati.
Sutra, završnog dana, 8. juna je takmičenje i natpjevavanje u Velikoj sali  JU BKC TK, nakon čega će biti biti dodijeljene nagrade najboljima i Grand prix šampionata. Te aktivnosti su planirane od 13,00 i 19,30 sati.
Podsjećamo u okviru ove manifestacije Tuzli će se predstaviti 10 renomiranih horskih ansambala sa više od 500 članova, koji će se takmičiti u više kateogorija i za Zlatnu liru – Grand prix šampionata.
Organizatori šampionata su Muzički obrazovni centra “Lege Artis” Tuzla i JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona, a ulaz na sve događaje je slobodan.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara