Tuzla i administrativno pravno ima status “Grada”

Spread the love
Rental Travel

Tuzla je oduvijek bila grad, veliki grad po mnogo čemu za mnoge druge gradove koji su imali taj status, a Tuzla nije. Od danas je otklonjena i ta nepravda pa je Tuzla dobila ono što joj pripada i ono što joj je pripadalo svih proteklih nekoliko desetljeća.

Reha Centar

tuzla grad

Ovog tridesetog oktobarskog dana imamo taj veličanstveni trenutak kada građani općine Tuzla postaju građani Grada Tuzle, rekao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Grada Tuzle na prvoj, konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla.

Kazao je da je dugo sanjao ovaj trenutak kada će čestitati svim građanima Tuzle, gradskim vijećnicima, gradskim službama, te gradskim javnim ustanovama i preduzećima što su se izborili za zvanje i status grada.

grad Tuzla

DSC_0150_6246

DSC_0151_6247

grad Tuzla

Na sjednici su usvojene statutarna odluka o organizaciji Grada Tuzle u skladu sa Zakonom o Gradu Tuzla i odluka o pečatu Grada Tuzla.

Nakon usvajanja statutarne odluke o organizaciji Grada Tuzle u skladu sa Zakonom o gradu Tuzla, dosadašnji vijećnici Općinskog vijeća Tuzla položili su svečanu izjavu kao vijećnici Gradskog vijeća Tuzla.

Na ovoj historijskoj sjednici za Grad Tuzlu obratili su se i predsjednici klubova Gradskog vijeća, te nezavisni kandidati, nakon čega su zajedno s gradonačelnikom Imamovićem otkrili ploču s natpisom ispred zgrade Grada Tuzle.

(Fena)- aktuelno.ba

Komentari

Komentara