Tuzla domaćin Prvog memorijalnog malonogometnog turnira Srđan Aleksić

Rental Travel

U Tuzli je danas, u nedelju, 15. marta 2015. godine, u SKPC Mejdan otvoren Prvi memorijalni malonogometni turnir “Srđan Aleksić”. Ova manifestacija se održava u znak sjećanja na trebinjskog heroja, koji je u jeku ratnih dešavanja 1993. godine, izgubio život braneći svog sugrađanina Bošnjaka.

Reha Centar

 

Uz veliki aplauz, upućen od posjetilaca sa tribina velike dvorane SKPC Mejdan, turnir su otvorili Srđanov otac, Rade Aleksić i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

U svom obraćanju prisutnima, gradonačelnik Imamović je istakao da je veliko zadovoljstvo što grad Tuzla ima priliku uvrstiti, u niz događaja međunarodnog i sportskog karatkera, manifestaciju koja nosi ime ljudske veličine Srđan Aleksić. Tom prilikom zahvalio se partnerima, učesnicima, prisutnim posjetiocima, svim građanima i onima koji su prepoznali karakter događaja

Rade Aleksić, prije nego što je zvanično proglasio turnir otvorenim, istako da je izuzteno ponosan na susrete sa građanima Tuzle koji su ga prepoznali tokom boravka i šetnje sa gradonačelnikom Imamovićem. Naglasio je da u Tuzli osjeća kako njegov sin Srđan više nije samo njegov, nego svih nas, da njegova djela pripadaju svima.

Organizator ovog turnira je UG “Radničke sportske igre Tuzla”, koji kroz lik i djelo Srđana Aleksića pokušavaju povezati sport i humanost na ovim prostorima, a ideja je da ova manifestacija postane tradicija, te da naredne godine okupe i malonogometne reprezentacije svih država bivše Jugoslavije.

 

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara