Tuzla će dodijeliti priznanje Ćiri Blaževiću

Rental Travel

Na sjednici Kolegija Općinskog vijeća Tuzla, održane danas, usvojena je inicijativa da se za narednu sjednicu Vijeća, zakazanu za 12. juni 2014. godine, u dnevni red uvrsti donošenje odluke o dodjeljivanju javnog priznanja Općine Tuzla treneru svih trenera Miroslavu Ćiri Blaževiću.

Reha Centar

Nakon donošenja takve odluke od strane Općinskog vijeća Tuzla ostao bi da se završi tehnički dio oko implementacije a putem Komisije za odlikovanja i priznanja Općine Tuzla, tako da bi Ćiri priznanje moglo biti uručeno u sklopu obilježavanja 2. oktobra – Dana oslobođenja Tuzle.

Pored sportskih rezultata i uvođenja FK Sloboda u Premijer ligu BiH o čemu javnost već zna, Ćiro Blažević je na svakom svom koraku u toku boravka u gradu soli, širio pozitivnu energiju, optimizam i susretljivost prema svakom građaninu čime je plijenio pažnju kako domaće tako i šire javnosti. Njegov odnos prema medijima bio je i više nego prijateljski, uvijek spreman izdvojiti i ono malo slobodnog vremena kojeg je imao kako bi dao izjavu, te i na taj način potaknuo javnost da pomogne igračima i klubu kojeg je uspješno vodio iz pobjede u pobjedu.

Svojim djelovanjem , ujedinio je Tuzlu, njene građane, političke i privredne resurse u težnji da ima svog premijerligaša i u tome u potpunosti uspio. Koliko je nama poznato, nikada ranije, na našim prostorima nije zabilježena tolika euforija i posjećenost fudbalskim utakmicama u nižem rangu takmičenja. Time je, ne samo Slobodu već i grad Tuzlu doveu u žižu interesovanja, kako bosanskohercegovačke tako i regionalne javnosti.

Veliki Ćiro nije krio svoju tugu i razočarenje odlaskom iz Tuzle, jer kako sam kaže da nikada u svom životu nije osjetio toliku količinu ljubavi od strane svih sa kojima se prethodnih šest mjeseci susretao na tuzlanskim ulicama. Rekao je to javno, u kamere i mikrofone nekoliko TV stanica i internetskih portala na način kako on to jedino i zna, otvoreno, iskreno i sa puno emocija.

Odluka o dodjeli priznanja je čin kojim Tuzla želi iskazati svoju zahvalnost i odati priznanje Ćiri Blaževiću za sve što je učinio za FK Sloboda ali i za Općinu Tuzla u ovim teškim vremenima kad je sreća rijetkost a osmijeh na licima ljudi postao luksuz.

(Objektivno.ba/Aktuelno.ba)

Komentari

Komentara