Turski grad Bešiktaš odlučan pomoći Tuzli

Rental Travel

Načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović, sa saradnicima, susreo se sa predsjednikom Općine Bešiktaš iz Istanbula, gosp. Muratom Haznedar, koji je  u posjetu Općini Tuzla stigao  sa delegacijom privrednika, kao i određenim količinama humanitarne pomoći za građane ugrožene poplavama i klizištima.

Reha Centar

Na ovom sastanku otvoreno je i niz drugih tema od kojih svakako treba izdvojiti bratimljenje Općine Tuzla i Općine Bešiktaš.

Zajedničko za ova dva grada je to što i u Bešiktašu, kao rijetko gdje u Turskoj vlada većinska socijaldemokratska stranka.

Delegacije su zajedno obišle neka ugrožena područja a zajedno sa delegacijom iz Turske u Tuzlu je stigao i značajan kontingent humanitarne pomoći u vidu hrane, sanitetskog materijala, obuće, pumpi za vodu i sl.

BEŠIKTAŠ I TUZLA

Delegacija iz Turske danas je položila cvijeće na Kapiji, a najavljena je i trajnija saradnja ove dvije općine u narednom periodu.

Ovom sastanku bili su prisutni i nekada veliki asovi Tušnja Mersed Kovačević i Dževad Šećerbegović koji su svojevremeno branili boje istoimenog kluba iz Bešiktaša, kao i Miroslav Ćiro Blažević i Azmir Husić i ime F.K Sloboda Tuzla.

Također, jako zanimljivo je bilo insistiranje načelnika Bešiktaša da se dio humanitarne pomoći koja treba da stigne u Tuzlu uputi u područja Doboja, ili nekih drugih mjesta sa većinskim srpskim življem.

 

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara