Turski grad Bešiktaš odlučan pomoći Tuzli

Spread the love
Rental Travel

Načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović, sa saradnicima, susreo se sa predsjednikom Općine Bešiktaš iz Istanbula, gosp. Muratom Haznedar, koji je  u posjetu Općini Tuzla stigao  sa delegacijom privrednika, kao i određenim količinama humanitarne pomoći za građane ugrožene poplavama i klizištima.

Reha Centar

Na ovom sastanku otvoreno je i niz drugih tema od kojih svakako treba izdvojiti bratimljenje Općine Tuzla i Općine Bešiktaš.

Zajedničko za ova dva grada je to što i u Bešiktašu, kao rijetko gdje u Turskoj vlada većinska socijaldemokratska stranka.

Delegacije su zajedno obišle neka ugrožena područja a zajedno sa delegacijom iz Turske u Tuzlu je stigao i značajan kontingent humanitarne pomoći u vidu hrane, sanitetskog materijala, obuće, pumpi za vodu i sl.

BEŠIKTAŠ I TUZLA

Delegacija iz Turske danas je položila cvijeće na Kapiji, a najavljena je i trajnija saradnja ove dvije općine u narednom periodu.

Ovom sastanku bili su prisutni i nekada veliki asovi Tušnja Mersed Kovačević i Dževad Šećerbegović koji su svojevremeno branili boje istoimenog kluba iz Bešiktaša, kao i Miroslav Ćiro Blažević i Azmir Husić i ime F.K Sloboda Tuzla.

Također, jako zanimljivo je bilo insistiranje načelnika Bešiktaša da se dio humanitarne pomoći koja treba da stigne u Tuzlu uputi u područja Doboja, ili nekih drugih mjesta sa većinskim srpskim življem.

 

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara