Tuka i Petrušić najuspješniji atletičari BiH

Spread the love
Menprom

Najuspješniji atletičar u kategoriji seniora je Amel Tuka (AK Zenica), a seniorka Mladena Petrušić (AK Glasinac), odlučio je Upravni odbor Atletskog saveza BiH.

Reha Centar

Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora Atletskog saveza BiH donesena je odluka o dodjeli priznanja najuspješnijim atletičarima u svim kategorijama, najuspješnijem treneru i najuspješnijim klubovima na osnovu ostvarenih rezultata u 2016. godini.

Najuspješniji atletičar u kategoriji seniora je Amel Tuka (AK Zenica), a seniorka Mladena Petrušić (AK Glasinac).

U kategoriji juniorki priznanje je dobila Nikolija Stanivuković (Borac), a kod juniora Stefan Ćuković (Slavija). Najuspješniji mlađi junior je Nermin Štitkovac (Sarajevo), a u ženskoj konkurenciji Mediha Salkić (Doboj Istok).

Giovanni Ghidini proglašen je najboljim trenerom, najuspješniji ženski klub je Borac, a muški AK Zenica.

Specijalna priznanja za ostvarene norme i rezultate na međunarodnim takmičenjima će dobiti Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer, Lucija Kimani, Gorana Cvijetić, Tanja Marković, Dejan Mileusnić, Rusmir Malkočević, Osman Junuzović, Belmin Mrkanović i Sara Lučić.

Osim njih, takmičarima i takmičarkama koji su postavili nove rekorde na otvorenim takmičenjima i u dvorani bit će uručene posebne diplome.

Dodjela priznanja i diploma će biti upriličena na prvoj narednoj sjednici Skupštine Atletskog saveza Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.

BHRT – aktuelno.ba

Komentari

Komentara