Tri najbolja napitka protiv viška na stomaku!

Spread the love
Rental Travel

Kako biste s lakoćom uskočili u farmerke ili prošlogodišnju pripijenu proljetnu haljinu, pomoći će vam mali gutljaji napitaka s ciljanim djelovanjem na nakupljeni vazduh u crijevima i usporeni metabolizam.

Reha Centar

Kombinacija namirnica koju konzumiramo svakodnevno ima veliki uticaj na obim struka, i to ne samo zbog kalorija, nego zato što neki zalogaji uzrokuju nadutost. Kako biste s lakoćom “uskočili” u farmerke ili prošlogodišnju pripijenu prolećnu haljinu, pomoći će vam mali gutljaji napitaka s ciljanim delovanjem na nakupljeni vazduh u crevima i usporeni metabolizam. U njihovoj primeni je važno da budete dosljedni, nakon čega će rezultati biti i te kako vidljivi. 

1. Hladni čaj od nane 

Nana smiruje probavne smetnje i pomaže želucu pri bržoj apsorpciji masnoća. Sem toga, zeleni mirisni listići ubrzavaju metabolizam i smanjuju apetit. Preporučuje se da tokom dana popijete najmanje dvije šolje hladnog čaja od nane. 

2. Frape od ananasa 

Malo kalorija, puno vlakana i veliki procenat vode uz obilje vitamina i minerala su odlike ananasa koji stvara osjećaj sitosti i sprečava prejedanje. Sem toga, ananas sadrži enzim bromelain koji pomaže u probavi proteina i koji poboljšava probavu. Polovinu ananasa izmiksajte u blenderu sa dvije kašike lanenog ulja. Laneno ulje obiluje nezasićenim masnim kiselinama koje smanjuju nadutost. Popijte ovaj frape tokom dana kao međuobrok. 

3. Napitak od tamne čokolade 

Tamna čokolada je bogata antioksidansima flavonoidima, opušta krvne sudove i poboljšava protok krvi, snižava krvni pritisak i dokazano utiče na tjelesnu težinu. Naime, čokolada sa procentom kakaa od 72 odsto smanjuje apetit i zadržava osjećaj sitosti. U blenderu izmešajte 2 dcl jogurta, dvije kašike meda i 5 dkg tamne čokolade i polovinu banane. S obzirom da je zasitan, ovaj napitak je najbolje da konzumirate za doručak.

(kurir)

Komentari

Komentara