Treća noć manifestacije “Ramazan u Bosni” posvećena mladima

Spread the love
Menprom

Manifestacija “Ramazan u Bosni” nastavljena je 5. juna na Trgu slobode, a u programu su učestvovali recitatorsko-literarna i horska sekcija Behram-begove medrese u Tuzli, Ajdin Hasanić, autor poučnih video klipova za mlade i predavač hafiz Edin Dedić.

Reha Centar

U okviru prediftarskog programa, a i poslije teravih-namaza, prisutni su uživali u učenju Kur´ana, te ilahija i kasida u izvedbi hora Behram-begove medrese. Moderator Esmir ef. Hasanović je i ovoga puta upriličio zanimljiv razgovor sa gostima.

Ajdin Hasanić, autor poučnih video klipova za mlade, je govorio o filmovima i video klipovima koje priprema, o ljubavi prema kinematografiji kao i popularnost i uspjehu, te njihovom uticaju na mladog čovjeka. Publika je imala priliku da pogleda i njegova dva kratka filma.

Hafiz Edin Dedić je govorio o mladima u ramazanu, vrijednosti i značaju njihovog istrajavanja u postu i ibadetima.

Manifestacija “Ramazan u Bosni” bit će nastavljena 15. juna i u naredne tri noći ponuditi će bogat program u kojem će učestvovati Enes Ukić, Muhamed Mahmutović, Hor Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, Hor Mošus iz Brčkog i Hor Preporod iz Ilijaša.
Predavači će biti dr. Mensur Husić, pomoćnik direktora Behram-begove medrese, Safet ef. Karahmetović, glavni imam za medžlise Bosanski Šamac, Odžak i Modriča i mr. Muamer ef. Hasanbašić, imam u tuzlanskom džematu Ševar.

Medžlis Islamske zajednice Tuzla / aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara